Bardot, 89 yaşındaki hayvan hakları savunucusu olarak Türkiye'de kabul edilen yeni yasa teklifinin sokak hayvanları için ölümcül sonuçlar doğurabileceğini dile getirerek, Erdoğan'a hitaben, "Türkiye'nin en sadık dostlarımız olan bu duyarlı varlıklara karşı acımasızlığından ötürü kötülenecek ve eleştirilecek bir ülke hâline gelmesine izin vermeyin" ifadelerini kullandı.

Brigitte Bardot (11)

AFP haber ajansına göre, Brigitte Bardot Vakfı'nın kurucusu olan ünlü aktris, Türkiye'deki sokak köpekleri ve kedilerinin halkla uyum içinde yaşadığını vurgulayarak, yeni yasa teklifinin bu dengeyi bozabileceğini belirtti.

Türkiye'de geçmişte de benzer konularla ilgili olarak sesini duyuran Bardot, mektubunda ayrıca, "Ülkemizdeki bu sevimli varlıkların korunmasını sağlamak için gereken adımları atın ve bu tartışmalı kanun teklifini geri çekin" çağrısında bulundu.

Kahramanmaraş’ta 5 büyüklüğünde deprem! Kahramanmaraş’ta 5 büyüklüğünde deprem!

Türkiye'de hayvan hakları savunucuları ve sivil toplum kuruluşları da Bardot'un sesine destek vererek yeni kanun teklifine karşı çıktı. Teklifin TBMM Genel Kurulu'nda onaylanması durumunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasına sunulacak.

Brigitte Bardot (1)

Brigitte Bardot'un mektubu, Türkiye'de hayvan hakları konusunda duyarlılığı artırmaya ve kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi