Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, ile Sivas, Çankırı çevreleri ve Ankara'nın kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın İç Ege İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer hafif zirai don olayı bekleniyor.

Hava Durumu Bugün Nasıl

HAVA SICAKLIĞI: 

Hava sıcaklıklarının iç ve güney kesimlerde 3-6°C azalacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: 

Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Bugün yurtta hava nasıl olacak? 17 Ekim hava durumu! Bugün yurtta hava nasıl olacak? 17 Ekim hava durumu!

Hava Durumu Bugün Yağmur

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların, Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Rüzgarın, İç Ege, İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON TEHLİKESİ:

Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz üzerinden gelen soğuk havayla birlikte bu gece İç Anadolu, İç Ege ve Göller Yöresi’nin yükseklerinde,don hadisesi beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Hava Durumu Bugün

YURTTA HAVA DURUMU 18 EKİM 2024 

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Kapalı Hava (2)-1

ANKARA:

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri kısa süreli sağanak yağışlı 12

İSTANBUL:

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17

İZMİR:

Parçalı ve az bulutlu 23

ADANA:

Parçalı ve az bulutlu 26

ANTALYA:

Parçalı ve az bulutlu 28

SAMSUN:

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

TRABZON:

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor. 17

ERZURUM:

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 9

DİYARBAKIR:

Parçalı ve çok bulutlu 19

Muhabir: Eren Güvendik