Hava Durumu

Bugün yurtta hava nasıl olacak? 29 Temmuz hava durumu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 Temmuz hava durumu tahminini paylaştı. Peki, Bugün yurtta hava nasıl olacak? İşte, Ankara, İstanbul, İzmir ve diğer illerinin hava durumu listesi!

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Artvin çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç ve yüksek kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; Marmara’nın güneybatısı, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı, Ege kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara:

Az bulutlu ve açık 31

İstanbul:

Az bulutlu ve açık 33

İzmir:

Az bulutlu ve açık 38

Adana:

Az bulutlu ve açık 41

Antalya:

Az bulutlu ve açık 38

Samsun:

Parçalı bulutlu 31

Trabzon:

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde iç ve yüksek kesimleri yerel aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Erzurum:

Parçalı yer yer çok bulutlu 25

Diyarbakır:

Az bulutlu ve açık 39