Kim kimdir?

Çağdaş Atan kimdir?

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, vatandaşların radarında. Peki, Çağdaş Atan kimdir? Çağdaş Atan kaç yaşında, nereli, hangi takımlarda forma giydi? İşte detaylar...

Abone Ol

ÇAĞDAŞ ATAN KİMDİR?

Çağdaş Atan  29 Şubat 1980, İzmir doğumlu, Türk teknik direktör ve stoper mevkiinde oynamış eski millî futbolcudur. Süper Lig ekibi İstanbul Başakşehir'in teknik direktörüdür.

KARİYER HAYATI

Atan, Denizlispor, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi kulüplerde oynamadan önce kariyerine Altay ve Marmaris'te başladı. Ayrıca Almanya'nın Energie Cottbus takımında da kısa bir süre forma giydi.

Atan 2009 yılında Basel'e katıldı, yerel şampiyonluklar kazandı ve Avrupa müsabakalarında oynadı. Daha sonra Mersin İdman Yurdu, Akhisar Belediyespor, Gaziantep BB ve Manisaspor gibi Türk kulüplerinde oynadı ve 2015 yılında emekli oldu.

Türkiye millî takımını temsil eden Atan, 2004 yılında ilk kez millî formayı giydi ve ilk golünü Hırvatistan'a karşı bir hazırlık maçında attı. Kısa bir süre U-21 takımında da oynadı. Emekli olduktan sonra antrenörlüğe geçiş yaptı, Sergen Yalçın'ın yanında yardımcı antrenör olarak çalıştı ve sonunda 2020'de Alanyaspor'un teknik direktörü oldu. Menajerlik kariyerine 2022'de Kayserispor ile devam etti ve Süper Lig'de saygın dereceler elde etti.

Futbola 8 yaşında ailesinin desteğiyle Altay'ın altyapısında başladı. 2000 yılında Marmarisspor’da profesyonelliğe yükselerek, bu takımla 3. Lig’de şampiyon oldu. Daha sonra eski takımı Altay’a geri döndü ve 2. Lig’de de şampiyonluk yaşadı. Ardından iki sezon Süper Lig’de oynadı. Altay'da oynadığı dönemde bir top toplayıcı çocuğa tokat attığı için spor kamuoyu tarafından sıkça eleştirildi. 2003-04 sezonunda Denizlispor’un formasını giyen Çağdaş, burada gösterdiği performans ile Türkiye millî futbol takımı kadrosuna çağrıldı.

2004-05 sezonu öncesinde 1 milyon $ karşılığında Beşiktaş'a transfer oldu. Beşiktaş'ta ilk lig maçına 12 Eylül 2004 tarihinde Sakaryaspor ile oynanan maçta çıkarken, ilk lig golünü 15 Mayıs 2005'te İstanbulspor'a karşı attı. 8 Nisan 2006'daki Malatyaspor maçında taraftarlarla yaşadığı olaylar ve maç sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle Beşiktaş yönetimi tarafından 100 bin TL para cezasına çarptırılırken süresiz kadro dışı bırakıldı.

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra kendisine aralarında RSC Anderlecht, VfL Bochum gibi takımlarında bulunduğu birçok kulüp talip oldu. Ancak tercihini Trabzonspor'dan yana kullandı ve yeni takımıyla 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Trabzonspor'da 40 lig maçına çıkıp 5 gole imza atan Çağdaş, 2008-09 sezonunun sonunda sözleşmesinin sona ermesi ve Avrupa'da oynama isteği nedeniyle 2 Haziran 2008'de Bundesliga takımlarından Energie Cottbus'a imza attı.

Sezon sonunda takımının küme düşmesiyle FC Basel ile 2+1 yıllık olmak üzere 3 yıllık sözleşme imzaladı. FC Basel'i seçmesindeki ana neden olarak ise kulübün Avrupa Kupalarında oynayacak olmasını gösterdi.

Atan, Türk futboluna hem oyuncu hem de teknik direktör olarak yaptığı katkılarla tanınmaktadır.

2011-12 sezonun için adı eski takımı Trabzonspor'la anılsa da Çağdaş Atan Süper Lig'in yeni ekiplerinden Mersin İdman Yurdu'yla anlaşarak buraya transfer oldu.

2012-13 sezonunun başında Süper Lig'in yeni ekiplerinden Akhisar Belediyespor'a transfer oldu.

2014-15 sezonunun başında PTT 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a transfer olan Atan Nikola Mikic'in yerine kaptanlık görevine getirilmiştir.
2014-15 sezonu devre arasında PTT 1. lig ekiplerinden Manisaspor'a transfer olmuştur.

ÖZEL HAYATI

Atan evli ve bir çocuk babasıdır. Oyuncu Berk Atan'ın kuzenidir.