Ankara’da Filistin'e destek yürüyüşü
Ankara’da Filistin'e destek yürüyüşü
İçeriği Görüntüle

Ankara Kulübü Derneği’nin 100. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ankara Söyleşileri” dizisinin dördüncü programı, "Şehremanetinden Büyükşehire Atatürk’ün Ankara’sı" başlığıyla gerçekleştirildi. Söyleşinin konuğu, Tarihçi-Yazar Dr. Çağlar Solmaz oldu.

Şehremanetinden Büyükşehire Atatürk'ün Ankara (3)

Atatürk’ün Ankara’sı anlatıldı

Solmaz: Ankara Belediyesi’nin tarihi 1866’ya uzanıyor

Ankara Konağı Başkent Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ev sahipliği yaptı. Yoğun katılımın olduğu söyleşide konuşan Dr. Çağlar Solmaz, Ankara Belediyesi’nin resmi belgelerde ilk kez 1866 yılında geçtiğini belirtti.

Solmaz, “1864 Vilayet Nizamnamesi ile belediyelerin kurulması zorunlu hale gelmişti. Ankara Belediyesi, önce Anafartalar Caddesi’nde hizmet verirken, 1945’te Taş Bina’ya, 2009’da ise bugünkü binasına taşındı. Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte belediye, Ankara’nın modern bir başkent olması sürecinde en önemli kurumlardan biri haline geldi” dedi.

Şehremanetinden Büyükşehire Atatürk'ün Ankara (1)

Özaslan: Çağdaş metropoliten yönetim şart

Dr. Metin Özaslan da konuşmasında, hızlı kentleşme ile birlikte Türkiye’de çağdaş metropoliten yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Söyleşi programına katkı sunan Dr. Solmaz’a ve katılımcılara teşekkür etti.

Şehremanetinden Büyükşehire Atatürk'ün Ankara (2)

Küçük Seymenlerden anlamlı gösteri

Söyleşinin ardından Ankara Kulübü Derneği’nin küçük Seymenleri geleneksel bir gösteri sundu. Katılımcılar tarafından ilgiyle izlenen gösteri, etkinliğe renk kattı.

Kaynak: Haber Merkezi