Çankaya Belediyesi, 2024-2028 Yerel Eşitlik Eylem Planı çalışmaları kapsamında gündüz bakımevlerinde eğitim alan çocukları, katılım ve karar alma sürecine dahil etti.
Kreşlerindeki parkın yenilenmesi için tasarımlarını sunan minikler, hayallerindeki oyun alanına kendileri karar verecek. Eşitlikçi yerel yönetim ilkesiyle proje üreten Çankaya Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı Eşitlik ve Farkındalık Bürosu ile 2024-2028 Yerel Eşitlik Eylem Planı (YEEP) çalışmalarını sürdürüyor. Eğitim, sağlık, istihdam, yönetim mekanizmalarına katılım, kadına yönelik şiddet ve kentsel hizmetler başlıklarını içeren YEEP'in "katılım" başlığı kapsamında belediye, bu kez çocukları karar alma sürecine dahil ederek kendi yaşam alanlarında söz sahibi olmasını sağladı. Çankaya'yı çocukların gözünden görmeyi ve miniklerin yerel yönetimlere katılım deneyimleri oluşturmasını amaçlayan Çankaya Belediyesi, çocukların kent yaşamının bir parçası olmasına özen gösteriyor.
ÇOCUK ODAKLI YEREL YÖNETİM ANLAYIŞI
Çankaya Belediyesi gündüz bakımevlerinde eğitim alan 5 ve 6 yaş grubundaki çocuklar, kreşlerindeki parkın yenilenmesi için tasarımlar hazırladı. Hayallerindeki parkı çizen minikler, salıncak ve kaydırağın yanı sıra atlı karıncadan kum ve top havuzuna, dönme dolaptan tramboline, çarpışan arabalardan trene kadar birçok renkli tasarımı kağıda döktü. Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün destek verdiği projede mühendisler, çocuklarla tasarımları üzerine sohbet ederek not aldılar. Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) belirlediği kurallar doğrultusunda isteklerine en yakın parkı çocuklarla buluşturmak için kolları sıvayan Çankaya Belediyesi, talepler doğrultusunda geliştirdikleri park projesini TSE'ye sunacak. Onaylanan proje ise kısa bir süre içinde hayata geçirilerek çocuklarla buluşacak.