Çankaya Belediyesi ve 29 Ekim Kadınları Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Cumhuriyet Kazanımlarının Neresindeyiz?” başlıklı panel, Başkentlilerin yoğun katılımıyla Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte, Cumhuriyet’in temel değerleri ve kazanımları masaya yatırıldı.

2024 10 27 Kültür Sosyal Cumhuriyet Kazanımlarının Neresindeyiz Çsm (7)

Ankara'da mesai arkadaşlarını 300 milyon lira dolandıran şüpheli yakalandı Ankara'da mesai arkadaşlarını 300 milyon lira dolandıran şüpheli yakalandı

CUMHURİYET KAZANIMLARININ NERESİNDEYİZ?

 Çankaya Belediyesi ve 29 Ekim Kadınları Derneği işbirliğiyle “Cumhuriyet Kazanımlarının Neresindeyiz?” başlıklı panel düzenlendi. Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşen ve Başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte eski Başbakan Yardımcısı, Devlet Bakanı ve Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın konuşmacı olarak katıldı.

2024 10 27 Kültür Sosyal Cumhuriyet Kazanımlarının Neresindeyiz Çsm (10)

Çankaya Belediyesi ve 29 Ekim Kadınları Derneği işbirliğiyle Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde “Cumhuriyet Kazanımlarının Neresindeyiz?” başlıklı panel düzenlendi. Panele siyasiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2024 10 27 Kültür Sosyal Cumhuriyet Kazanımlarının Neresindeyiz Çsm (4)

GEÇMİŞTEN GELECEĞE KÖPRÜ KURULDU

29 Ekim Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan kolaylaştırıcılığında düzenlenen panele, eski SHP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı ve Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, Prof. Dr. Ülker Gürkan ve Prof. Dr. Erendiz Atasü konuşmacı olarak katıldı. Panelde Genç Cumhuriyet'ten günümüze değin geçen süreçteki kazanımlar ele alınarak geçmişten geleceğe bir tarih köprüsü kuruldu.

2024 10 27 Kültür Sosyal Cumhuriyet Kazanımlarının Neresindeyiz Çsm (8)

Konuşmasına 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak başlayan Murat Karayalçın, Cumhuriyet'in temel değerlerinin önemine vurgu yaparak hak ve özgürlüklerin ne ölçüde gerçekleştiğine dikkat çekti. Karayalçın; üniter devlet, laik devlet, sosyal devlet, hukuk devleti ve demokratik devlet çerçevesinden sunuş yaparak Anayasa kavramı üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi