Çankaya Belediyesi ve Türkiye Acil Tıp Derneği 14 Eylül Dünya İlkyardım Günü’nde farkındalık yaratmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Uğur Mumcu Parkı’nda gerçekleşen Halk Sağlığı Farkındalık ve Eğitim Etkinliğine ASELSAN ve Çankaya bölgesinde yer alan sağlık kuruluşları da destek verdi.

2024 09 14 Sosyal Yardım Dünya İlk Yardım Günü Uğur Mumcu Parkı (4)

"1 An, 1 Hareket, 1 Hayat Kurtarabilir" temasıyla gerçekleşen etkinliğe, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Özsoy, Çankaya Belediyesi meclis üyeleri, CHP Çankaya İlçe Kadın Kolu Başkanı Şengül Öncü Kurumlu, CHP Kadın Kolları Genel Merkez MYK’sı ve çok sayıda Çankayalı katıldı.

2024 09 14 Sosyal Yardım Dünya İlk Yardım Günü Uğur Mumcu Parkı (5)

Farkındalık eğitiminde TATD Yönetim Kurulu Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bülent Erbil, sağlık görevlileriyle birlikte vatandaşlara solunumu ya da kalbi durmuş hastalara ilkyardımda nasıl müdahale edileceğini uygulamalı eğitimle anlattı.

2024 09 14 Sosyal Yardım Dünya İlk Yardım Günü Uğur Mumcu Parkı (7)

Çankaya’da Avrupa Miras Günleri Başlıyor! Çankaya’da Avrupa Miras Günleri Başlıyor!

Etkinlikte erken müdahalede ilk yardımın önemine vurgu yapılırken kalp masajı ve otomatik şok cihazının kullanımı hakkında da eğitim verildi.

2024 09 14 Sosyal Yardım Dünya İlk Yardım Günü Uğur Mumcu Parkı (2)2024 09 14 Sosyal Yardım Dünya İlk Yardım Günü Uğur Mumcu Parkı (8)

Kaynak: Haber Merkezi