Ankara Haberleri

Çankaya’da Gençlik Sofrası

Çankaya Belediyesi, üniversite öğrencilerine ücretsiz akşam yemeği sunuyor. "Gençlik Sofrası" uygulaması her akşam yaklaşık 4 bin öğrenciyi ağırlıyor.

Abone Ol

Çankaya Belediyesi, üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla hayata geçirdiği "Gençlik Sofrası" uygulaması ile her akşam yüzlerce öğrenciye sıcak yemek sunuyor. Artan eğitim maliyetleri ve gıda enflasyonu ile mücadele eden öğrenciler için büyük bir fırsat olan bu uygulama, Çankaya'nın eğitim alanındaki duyarlılığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Gençlik Sofrası: Öğrencilerin Yanında

Çankaya Belediyesi, Ankara'da öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik ücretsiz akşam yemeği uygulaması ile büyük bir destek sağlıyor. "Gençlik Sofrası" adı altında düzenlenen etkinlik, her akşam yaklaşık 4 bin üniversite öğrencisini misafir ediyor. Ailelerinden uzakta olan ve maddi zorluklar yaşayan gençler, bu uygulama ile beslenme ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Başkan Güner’den Destek Mesajı

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, uygulamanın önemine vurgu yaparak, “Türkiye’nin dört bir yanından genç arkadaşlarımız, Çankaya’da üniversite eğitimi alıyor. Ne yazık ki pek çok öğrenci, yüksek gıda enflasyonu sebebiyle sağlıklı ve yeterli beslenme ihtiyacını karşılamakta zorlanıyor. Gençlik Sofrası uygulamamız kapsamında ücretsiz akşam yemeği ile üniversitelilerin hayat yüküne omuz veriyoruz” dedi. Başkan Güner, öğrencileri akşam yemeğine davet ederek, "Çankaya senin ilçen, bu sofrada hep yerin var" ifadesini kullandı.

İki Noktada Sıcak Yemek

Uygulama, Çankaya Belediyesi’nin iki ayrı noktasında gerçekleştiriliyor. Kızılay’daki Çankaya Belediye Başkanlığı yemekhanesinde her akşam 17.30-18.30 saatleri arasında, 100. Yıl Çankaya Evi yemekhanesinde ise 17.30-19.00 saatleri arasında öğrencilere sıcak yemek servisi yapılıyor. Öğrencilerin akşam yemeğinden faydalanabilmesi için sadece öğrenci kimlik kartlarını göstermeleri yeterli.