Çankaya Belediyesi'nin kendi seralarında ve kendi işçileri ile üretimini yaptığı Çansera'da güz dönemi çiçek çalışmaları başladı. Belediye, Uğur Mumcu Parkı içinde bulunan serasında yazlık çiçeklerin ardından kışlık çiçekler için de ara vermeden çalışıyor. Ekipler büyük bir özenle hem kışlık çiçek yetiştiriyor hem de çelik alma yöntemiyle fidan üretiyor.

2024 10 10 Park Bahçeler Çansera Güz Dönemi Çiçek Ekimi (4)

HEDEF 200 BİN ÇİÇEK
Çansera seralarında gerçekleştirilen üretimlerde çuha, hercai menekşe ve şakayık başta olmak üzere 200 bin adet bitki, kış için hazırlanıyor. Farklı renklerde 175 bin adet hercai menekşe, 10 bin adet çuha, 3 bin adet şakayık ve diğer mevsimlik bitkilerin üretiminin başlatıldığı seralarda yetişen çiçekler kış aylarında ilçe parklarını süsleyecek. 

Okul müdürlerinden Bilim Sincan'a ziyaret Okul müdürlerinden Bilim Sincan'a ziyaret

2024 10 10 Park Bahçeler Çansera Güz Dönemi Çiçek Ekimi (5)
AĞAÇ VE ÇALI BİTKİLERİ DE ÜRETİLİYOR
Çansera’da çiçek yetiştirilmesinin yanı sıra ağaç ve çalı grubu bitkilerin üretimi de gerçekleştiriliyor. Belediye bu sene 30 bin adet çelik alma yoluyla fidan yetiştirmeyi hedefliyor. Aralık itibariyle başlayan ve 6 aylık bir sürecin sonunda köklenmesi tamamlanan bitkiler, saksıya alınarak büyütülüyor. Belediye ekipleri gül, leylak, lüküstür, filbahri, acemborusu, kaya sarmaşığı, Amerikan sarmaşığı, mor salkım ve taflan bitkilerini kendi seralarındaki ürünlerden çelik alma yoluyla üretiyor.

2024 10 10 Park Bahçeler Çansera Güz Dönemi Çiçek Ekimi (6)2024 10 10 Park Bahçeler Çansera Güz Dönemi Çiçek Ekimi (7)

KENT PEYZAJINA KATKI SAĞLIYOR

Çankaya Belediyesi ekiplerinin sonbaharda ürettikleri çiçekler, Çankaya'da bulunan parkları süslüyor. İlçedeki parkların dört mevsim boyunca rengarenk görünmesi için yaz-kış çalışan çiçek üretimi yapan Çankaya Belediyesi, parklara ek olarak okul, muhtarlık gibi kamusal alanlara da çiçek desteği vererek kent peyzajına katkı sağlıyor.

2024 10 10 Park Bahçeler Çansera Güz Dönemi Çiçek Ekimi (3)2024 10 10 Park Bahçeler Çansera Güz Dönemi Çiçek Ekimi (9)2024 10 10 Park Bahçeler Çansera Güz Dönemi Çiçek Ekimi (8)

Kaynak: Haber Merkezi