Haber - Harutçun ÇERME
Çankaya Belediyesi, 7’den 70’e her kesimin ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetlerine devam ediyor. Okulların açılmasıyla daha aktif kullanılan Çankaya Belediyesi kütüphaneleri de, özellikle öğrencilerin ilk tercihi olmuş durumda. Cumhuriyetin ilk yıllarında Çankaya’da yaşayan şair ve yazarların isimlerini taşıyan kütüphaneler, ilçe halkı ve özellikle üniversite öğrencileri tarafından sakin bir ders çalışma ortamı sunması nedeniyle tercih ediliyor. Çankaya Belediyesi’nin neredeyse her semtte bir kütüphanesi bulunuyor. Yakın zamanda Karapınar Çankaya Evi’nde Adalet Ağaoğlu anısına yeni bir kütüphane daha açılacak. Böylece 15 olan kütüphane sayısı 16’ya yükselecek.
KÜTÜPHANELER HAFTA İÇİ VE HAFTA SONU AÇIK
Hafta içi ve hafta sonu açık olan kütüphanelerin hizmet saatleri şöyle:
09.00-20.00: Öveçler Çankaya Evi’nde Nazım Hikmet Kütüphanesi, Cebeci’de Sevgi Soysal Kütüphanesi, Çayyolu’nda Prof. Dr. Muammer Aksoy Kütüphanesi, Oran’da Yaşar Kemal Kültür Kütüphanesi, Sokullu Çankaya Evi’nde Ahmed Arif Kütüphanesi, 100. Yıl Çankaya Evi’nde İrem Kütük Kütüphanesi, Yıldız Hizmet Binası’nda Kemal Baytaş Kütüphanesi, Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi'ndeki aynı adlı kütüphane.
Zübeyde Hanım Çankaya Evi'ndeki Prof. Dr. Bahriye Üçok Kütüphanesi, Dilekler ve 50. Yıl Çankaya Evi’ndeki Halide Edip Adıvar Kütüphanesi ve Kırkkonaklar Çankaya Evi’ndeki Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kütüphanesi ise hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet veriyor.
ÇANKAYA’DA BEBEKLERE DE KÜTÜPHANE VAR
Çankaya Belediyesi, yetişkinlerin yanı sıra bebeklerin, görme engelli vatandaşların yararlanabildikleri kütüphaneleri ile de hizmet veriyor. Beytepe'de Minik Adımlar Bebek Kütüphanesi, görme engelli vatandaşların yararlandığı Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yer alan Sesli Kütüphane ve İmrahor Mahallesi'ndeki İşçi Kütüphanesi hafta içi 09.00-17.00 arasında hizmet sunuyor. Gezici kütüphane ise Çankaya'nın köylerine, çeşitli mahallelere ve okullara herhangi bir gün ve saat gözetmeden etkinlikler kapsamında ziyarette bulunuyor.