Kim kimdir?

Cevdet Türkyolu kimdir?

FETÖ terör örgütü elebaşısı Fetullah Gülen'in ölümünün ardından, örgütün yeni lideri için Cevdet Türkyolu'nun ismi gündeme geldi. Peki, Cevdet Türkyolu kimdir? Cevdet Türkyolu kaç yaşında, nereli? Cevdet Türkyolu ne iş yapıyor? İşte detaylar...

Abone Ol

Fetullahçı Terör Örgütü'nün elebaşısı Fetullah Gülen'in hayatını kaybetmesinin ardından grup içerisinde yeni lider arayışı da başladı. Peki, Cevdet Türkyolu kimdir? Cevdet Türkyolu kaç yaşında, nereli? Cevdet Türkyolu ne iş yapıyor? İşte detaylar...

CEVDET TÜRKYOLU KİMDİR?

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasının ABD'deki faaliyetleri ve lideri Fetullah Gülen'in en yakınındaki isimlerden biri olan Cevdet Türkyolu'nun, örgütün gayrimenkul zenginliğinin merkezinde yer alıyor. Türkyolu, FETÖ’nün kasasını yöneten ve örgütün finansal işlerini yürüten önemli isimlerden biri olarak biliniyor.

"Uzun Cevdet" Olarak Tanınıyor

Örgüt içinde "Uzun Cevdet" olarak bilinen Türkyolu, Gülen’in "sekreteri" olarak liderin görüşmelerini ayarlıyor ve şahsi işlerini yönetiyor. Türkyolu'nun, Gülen'in Mebruke isimli yeğeni ile evli olduğu da bilinenler arasında. Pensilvanya'da, "Altın Nesil Chestnut Kampı İnziva Merkezi"ne sadece beş dakika uzaklıkta yer alan, yüksek güvenlikli bir malikanede yaşamını sürdürüyor.

Örgütün Kasası ve Mal Varlıkları

Kaynaklara göre, Türkyolu örgütün kasasını kontrol ediyor ve milyonlarca dolarlık fonları Gülen’in talimatları doğrultusunda ticari işlere yönlendiriyor. Türkiye'de de FETÖ'ye ait olduğu tespit edilen 39 mülkün 24'ü Sakarya’da, 11'i İstanbul’da, 3’ü İzmit’te ve 1’i Ankara’da bulunuyor.

ABD'de ise Türkyolu ailesi üzerine kayıtlı toplam 7 konut yer alıyor. Bunların 4'ü Türkyolu ve eşi adına kayıtlı, diğer 3'ü ise çocuklarının mülkiyetinde. Bu evlerin değerlerinin 100 bin ile 450 bin dolar arasında değiştiği belirtiliyor.

FETÖ'nün ABD'deki Yapılanması

Cevdet Türkyolu’nun FETÖ'nün ABD'deki mal varlıklarını yönetme ve genişletme konusunda büyük bir rol oynadığı vurgulanıyor. Özellikle Pensilvanya ve Florida eyaletlerinde bulunan mülkler, örgütün finansal kaynaklarının yönetildiği ana merkezler arasında gösteriliyor.

Türkyolu'nun bu mülk ve ticari faaliyetlerin arkasında bulunması, FETÖ'nün ABD'deki varlığının ve ekonomik gücünün nasıl korunduğuna dair önemli bir ipucu sunuyor. Örgütün, Gülen'in etrafında sıkı bir güvenlik çemberi oluşturarak faaliyetlerini sürdürdüğü ve liderinin günlük yaşamının düzenlenmesinde Türkyolu'nun kilit bir rol üstlendiği ifade ediliyor.