Cumhuriyet Halk Partisi Yurt Dışı Birlikleri İkinci Yüzyıl Vizyon Çalıştayı'na; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, CHP Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu PM Üyesi Mehmet Tüm, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, CHP İl Başkanı Özgür Çelik, Almanya SPD Milletvekili Dilek Engin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu ve birçok belediye başkanı, MYK üyeleri, milletvekillerin ve parti meclisi üyeleri katıldı.

Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu PM Üyesi Mehmet Tüm’ün koordine ettiği çalıştaya; Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Avusturalya, Belçika, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İskoçya, İsviçre, İtalya, Kanada, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan, Norveç, Polonya ve Romanyaolmak üzere 20 ülkeden toplam 163 temsilci katıldı.Çalıştayda; CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışını da kapsayan geniş değerlendirme konuşmasından sonra, farklı başlıklarda katılımcılar yurt dışı örgütlenmesinin ikinci yüzyıl vizyonuna yönelik konuşmalar yaptılar. Toplam 12 başlıkta atölye çalışmaları yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Yurt Dışı Birlikleri İkinci Yüzyıl Vizyon Çalıştayi 3

İki gün süren çalıştay sonucunda aşağıdaki kararlar alınmıştır:

CHP YURT DIŞINDA ÜYE KAMPANYASI BAŞLATIYOR

1. 2010 yılından itibaren yurt dışında devam eden CHP yurt dışı örgütlenmesi, bundan sonra ihtiyaç olan ülkelerde federasyon örgütlenme modeli üzerinden yürüyecektir. Avusturya ve Almanya’da kurulan federasyonların model alınarak ihtiyaç duyulan yurt dışı birliklerinde federasyonlaşmaya gidilmesi ve federasyonlaşma sürecinin tamamlanmasından sonra da CHP Yurt Dışı Konfederasyonu kurulması karar altına alınmıştır.

2. Henüz örgütlenmenin olmadığı ülkelerde örgütlenme kararı alınmıştır.

3. 47 yıl aradan sonra 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde birinci parti olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı Özgür Özel’in de belirttiği gibi, partimizin yurt dışında da birinci parti olması için cam tavanı kırarak çalışmaların ve örgüt yapısının güçlendirilmesi, etki alanının genişletilmesi amacıyla, tüm yurt dışı örgütlerinde 1 Eylül 2024 ve 31 Aralık 2024 tarihleri arasında üye kampanyası yapılmasına karar verilmiştir.

4. 31 Aralık 2024’te üye kampanyasının sonuçlanmasından sonra CHP Genel Merkezi ile koordineli ve şeffaf şekilde geniş katılımlı ve halka açık CHP Yurt Dışı Birliklerinin kongrelerinin planlanmasına karar verilmiştir.

5. CHP yurt dışı birliklerinin tümüyle kurumsal bir yapıya büründürülmesi amacıyla dijital sistemlerinin geliştirilmesi ve CHP Genel Merkezi’yle entegre edilmesine karar verilmiştir.

6. CHP Yurt Dışı Birliklerinin üye ve seçmenlerine ulaşması, kamuoyuna da gerekli mesajların verilmesi için ortak bir internet sayfası ve sosyal medya hesaplarının açılması karar verilmiştir.

7. Yurt dışı birliklerindeki yöneticilerin ve üyelerin CHP’nin politik yaklaşımı ve temel değerlerine uygun şekilde eğitim alabilme imkanlarının geliştirilmesi amacıyla Parti Okulunun yurt dışı birlikleri kapsayacak şekilde yapılandırılması için tavsiye kararı alınmıştır.

8. CHP Genel Merkezi ile kurumsal bağı bulunan yurt dışı birlikleri dışında hiçbir derneğin veya kurumun, CHP’nin logosunu ve kurumsal kimliğini kullanmaması için CHP Genel Merkezinin gerekli hukuki tedbirleri almasına yönelik tavsiye kararı alınmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi Yurt Dışı Birlikleri İkinci Yüzyıl Vizyon Çalıştayi 5

YURT DIŞINDA DAYANIŞMA VE İŞ BİRLİĞİ

9. Bulunduğumuz ülkelerdeki sosyal demokrat parti ve kuruluşlarla iş birliğinin ve dayanışmanın geliştirilmesi, düzenli toplantıların yapılması, yükselen aşırı sağcılığa ve ırkçılığa karşı mücadele başta olmak üzere sosyal devletin güçlendirilmesi için ortak çalışmaların yapılması karar altına alınmıştır.

10. Bu kararın hayata geçmesi için CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de Başkan Yardımcısı olduğu Sosyalist Enternasyonel çalışmalarının yaygınlaştırılması benimsenmiştir.

11. Türkiye’de yerel seçimlerde gerçekleşen Türkiye İttifakı ruhunun yurt dışına taşınması için demokrasiyi, eşitliği ve adaleti önceleyen göçmen kurumlarıyla ortak çalışmaların yapılmasına karar verilmiştir.

YURT DIŞI BIRLIKLERI, PARTİNIN YÖNETİM KADEMELERİNDE TEMSIL EDİLMELİ

12. Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim vaatlerinde yer alan yurt dışının yeni bir seçim bölgesi olarak tanımlanması, seçme hakkı dışında seçilme hakkının da verilmesi kararını da destekleyen CHP yurt dışı birlikleri çalıştayı, CHP yurt dışı konfederasyonun Parti Meclisi ve MYK başta olmak üzere partinin yönetim organlarında, milletvekili aday listelerinde, kadın ve gençlik kolu MYK’larındadoğrudan temsil edilmesi için tavsiye kararı alınmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi Yurt Dışı Birlikleri İkinci Yüzyıl Vizyon Çalıştayi 4

GÖÇMEN SORUNLARI BİZİM DE SORUNUMUZDUR

13. CHP Yurt Dışı Birlikleri İkinci Yüzyıl Vizyon Çalıştayı, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere yurt dışında yaşayan yurttaşlarımızın yaşadığı temel sorunların çözümü için çalışmaları yükseltme kararı almıştır. Yurttaşlarımızın; sağlık hizmetlerinden emekliliğe, askerlik ücretinden araç ve telefon kısıtlamalarına, uçak bileti fiyatlarından cenaze hizmetlerine, Türkçe eğitimden ehliyet kullanımına, konsolosluk hizmetleri ve ücretlerinden çifte vatandaşlığa kadar her sorun, çözüm için CHP Yurt Dışı Birliklerinin birinci derecede önceliğidir.

RTÜK Başkanı'nından Kayseri'de yaşanan olaylara ilişkin açıklama RTÜK Başkanı'nından Kayseri'de yaşanan olaylara ilişkin açıklama

CHP YURT DIŞI ÖRGÜTLERDEN SORUMLU PM ÜYESI MEHMET TÜM

ALMANYA FEDERASYONU - ÖZGÜR UÇMA

ALMANYA ACHEN - KÖKSAL TUNÇ

ALMANYA AUGSBURG - AYDIN ASLAN

ALMANYA BADEN - CENGİZ YAVUZ

ALMANYA BERLİN - İMAM KALOĞLU

ALMANYA BREMEN - BAHAR ALTUNTAŞ

ALMANYA DARMSTADT - EMİN DEMİREL

ALMANYA DÜSSELDORF - AYFER BAŞLIK

ALMANYA ESSEN - HÜLYA COŞKUN

ALMANYA FRANKFURT - SERDAL ÜNGÖR

ALMANYA GİESSEN - MURAT POLAT

ALMANYA HAMBURG - HULUSİ IŞITAN

ALMANYA HANNOVER - UĞUR MADAK

ALMANYA KASSEL - ZEKİ ÖZKAN

ALMANYA KÖLN - İLHAN YILDIRIM

ALMANYA MAİN KİNZİG(MKK) - İSMAİL ŞAHİN

ALMANYA MAİNZ - SEVİM KARADAĞ

ALMANYA MÜNSTER/BİELEFELD - METİN BOYBEYİ

ALMANYA NÜRNBERG - EMİN YUSUF ALTUN

ALMANYA OLDENBURG - TURAN EROĞLU

ALMANYA SAARBRÜCKEN - SELDA AYIK

ALMANYA WÜRTTEMBERG(STUTTGART) - ŞİRİN ÜSTÜN

AVUSTURALYA - AYLİN ARAS YURDAKUL

AVUSTURYA FEDERASYON - ENVER ŞAHİNGÖZ

AVUSTURYA VORARLBERG - SAVAŞ KAPLAN

AVUSTURYA TİROL - AYNUR ŞAHİNGÖZ

AVUSTURYA SALZBURG - ENGİN ULUDAĞ

AVUSTURYA YUKARI - KEMAL YILMAZÇELİK

AVUSTURYA VİYANA - SERMET SAN

BELÇİKA - PEVRİZA ÖZKAN

ÇİN - YILMAZ EŞSİZ

DANİMARKA - FAZIL KÜÇÜK KOÇ

FİNLANDİYA - ÖNDER YAZAN

FRANSA BORDEAUX - KAZIM ORUÇ

FRANSA LYON - NEDİM KOÇAK

FRANSA METZ - ALİ ATAKAYA

FRANSA NANTES - RAYİF TOPDEMİR

FRANSA PARİS - NAZIM ERGİN

FRANSA STRASBOURG - BURAK ÖZKUZUCU

HOLLANDA - SADIK YAĞCI

İNGİLTERE LONDRA - MEHMET ŞAR

İNGİLTERE MANCHESTER - DİLEK ÖRDEK

İSKOÇYA - NİHAT OYMAK

İSVİÇRE - ERSOY ORAK

İTALYA MİLANO - METİN KAYA

KANADA - GİZEM YILMAZ

KUZEY KIBRIS - TOLGA YILMAZ

MACARİSTAN - SERHAT KÖSE

NORVEÇ - BARIŞ BOZKURT

POLONYA - YUSUF CAN YILDIZ

ROMANYA - ŞAKİR AYDOĞAN

KOSOVA – ALİ  YILDIRIM

Kaynak: Haber Merkezi