Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, medya kuruluşlarının taraflı yayıncılık yaptığını öne sürerek, iktidar yanlısı medya organlarına karşı boykot çağrısı yaptı. Bu çağrı, özellikle halkın ekonomik gücünü kullanarak, söz konusu medya kuruluşlarına tepki göstermeleri yönündeydi.

Özgür Özel (1)-3

CHP'nin boykot çağrısı: Özgür özel medyaya tepki gösterdi

Boykot Listesinde Neler Var?

Özgür Özel’in, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından yaptığı konuşmada, medya kuruluşlarına yönelik boykot çağrısı gündeme damgasını vurdu. İstanbul’daki Saraçhane Meydanı’nda toplanan kalabalığa hitap eden Özel, protestoları yayınlamayan medya kuruluşlarını hedef alarak boykot edilmesi gerektiğini belirtti.

Özel, boykot çağrısının merkez medyaya yönelik olduğunu ve bu medya kuruluşlarının ekonomik anlamda destekleyen markaların da hedef alınacağını açıkladı. "Bu meydanı görmeyene boykot! O tatlı günler bitti gülüm. Ya bizi göreceksin ya da dibi göreceksin!" diyerek sert bir açıklamada bulundu. Ayrıca, reklam gelirlerinin büyük kısmını CHP seçmeninden alan medya organlarının, hem halkı hem de ekonomiyi görmezden gelerek Saray'a hizmet ettiklerini iddia etti.

Özgür Özel (3)-2

''Saray’a hizmet etmeye son!''

Özgür Özel'in açıklamalarında boykot çağrısının çok net olduğunu ifade eden bir diğer vurgusu ise, yandaş medyaya hizmet eden markalar oldu. "Ürünü bize satacaksın ama Saray’a hizmet edeceksin, yok öyle yağma!" diyerek, bu markalardan herhangi bir ürün alınmaması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca, markaların hangi medya kuruluşlarıyla işbirliği yaptığına da dikkat çekerek, halkın ekonomik gücünü kullanarak tepkilerini gösterebileceğini söyledi.

ABD, Kafkasya ve Ukrayna için Türkiye'den yardım talep etti ABD, Kafkasya ve Ukrayna için Türkiye'den yardım talep etti

Özgür Özel (1)-2

Sosyal medyada büyüyen tepki

Özgür Özel’in yaptığı bu açıklamalar, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Binlerce vatandaş, boykot çağrısını destekledi ve boykot listelerinde hangi markaların yer aldığına dair tartışmalar başladı. Ayrıca, CHP'nin bu hamlesi, sadece medya sektörünü değil, markaları da etkileyebilir. Sosyal medyada kullanıcılar, kendi çevrelerinden bu markaları boykot etmelerini isteyen paylaşımlar yaptı.

Özgür Özel (2)-3

Kaynak: Haber Merkezi