Cırcır böceğinin sesi

İnsan neyi düşünüyorsa onu yaşar. Kötüyü düşünürse kötülüklerle, iyiyi düşünürse iyiliklerle karşılaşma ihtimali daha yüksektir. Hayatta dikkat ettiğimiz şeylere bakalım bir....

Abone Ol

İnsan neyi düşünüyorsa onu yaşar. Kötüyü düşünürse kötülüklerle, iyiyi düşünürse iyiliklerle karşılaşma ihtimali daha yüksektir. Hayatta dikkat ettiğimiz şeylere bakalım bir. Bundan dolayı olabildiğince karamsarlığı kendimizden uzak tutmak, iyiliğe güzelliğe yoğunlaşmak gerekiyor. Bu aslında bizim hayata nasıl bakmak istediğimizle de doğru orantılı. 

Etrafımızdaki güzellikleri fark etmek sadece bizim elimizde. Dünyayı yaşanılır kılan, güzelleştiren, anlamlı hale bürüyen sadece düşüncelerimiz. Bununla alakalı olarak bir anekdot paylaşmak isterim.

“Bir gün bir Kızılderili ve arkadaşı New York şehrinin merkezinde yürüyordu. O sırada öğle tatili vaktiydi ve caddeler insanlarla doluydu. Sürücüler kornalarını çalıyor, taksi şoförleri müşteri bulmak için köşelerde bağrışıyor, sirenler çalıyordu... Kısacası, şehrin gürültüsü kulağı sağır edecek derecede fazlaydı. Birden, Kızılderili durdu ve “Bir cırcır böceğinin sesini duyuyorum” dedi.
Arkadaşı “Ne? Çıldırmış olmalısın. Bu gürültüde cırcır böceğini duymanın imkanı yok” diye karşı çıktı.
“Eminim” diye ısrar etti Kızılderili. “Bir cırcır böceği duydum.”
Kızılderili bir müddet dikkatle dinledi ve caddenin karşı tarafına geçip büyükçe bir çimento fabrikasına doğru yürüdü. Fabrikanın bahçesinde öbek öbek birkaç çalılık vardı. Çalılıklara baktı. Gerçekten de dalların altında küçük bir cırcır böceği vardı.
“İnanılmaz!”dedi arkadaşı. “Sende insanüstü kulaklar var galiba.
“Hayır” diye cevapladı Kızılderili. “Benim kulaklarım seninkilerden farklı değil. Bütün mesele dinlediğin şeye bağlı.”
“Bu mümkün değil!” dedi arkadaşı. “Ben bu gürültüde asla bir cırcır böceğini duyamam.”
“Mümkün” karşılığını verdi. “Neyin senin için gerçekten önem taşıdığına bağlı bu. Dur sana göstereyim.”
Elini cebine sokup birkaç madeni para çıkardı ve onları yuvarlanacak şekilde kaldırımda yere attı. Kulaklarında hala kalabalık caddelerin gürültüsü yankılanırken, 8-10 metre mesafe içindeki bütün kafaların dönüp kaldırımda çınlayan paranın kendilerine ait olup olmadığına baktığını gördüler...”