Kim kimdir?

Deha'nın Devran'ı kimdir? Aras Bulut İynemli kaç yaşında, nereli?

Dün akşam Show Tv ekranlarının merakla beklenen dizisi Deha seyirciyle buluştu. İzleyiciler merakla Deha dizi oyuncuları hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, Deha'nın Devran'ı kimdir? Aras Bulut İynemli kaç yaşında, nereli? İşte merak edilenler...

Abone Ol

Bir baba oğulun yıllar sonra gerçekleşen yüzleşmesiyle başlayan intikam hikayesine odaklanan dizi geniş zengin kadrosuyla dikkat çekiyor. İşte, Deha'nın Devran'ı Aras Bulut İynemli hakkında merak edilenler...

ARAS BULUT İYNEMLİ KİMDİR?

Aras Bulut İynemli 25 Ağustos 1990, İstanbul doğumlu, Türk dizi ve sinema oyuncusu.

NE MEZUNU?

Ağabeyi tiyatrocu, ablası da ses sanatçısı olan Aras Bulut İynemli, Beşiktaş Anadolu Lisesi mezunudur ve İstanbul Teknik Üniversitesinde Uçak Mühendisliği okumuştur.

KARİYER HAYATI NASIL BAŞLADI?

Patos reklamında da oynayan İynemli, başka bir reklam filminde İtalyan futbolcuyu canlandırırken yönetmen Zeynep Günay'ın dikkatini çekmiş, Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinin deneme çekimlerine çağrılmış ve deneme çekimlerinde başarılı olmuştur. Aras Bulut İynemli, Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde "Mete Akarsu" karakterini canlandırdı. Bu dizide senaryo gereği ilerleyen bölümlerde müzisyen olmuş ve İyi Düşün Taşın şarkısını coverlamış ve yeni şarkılar bestelemiştir.

2012 yılında çekimleri tamamlanan, 2013 Mart ayında Türkiye'de gösterime giren Mahmut ile Meryem filminin başrolüdür.

2013 yılında Çağan Irmak tarafından keşfedilmiş ve Deniz Celiloğlu ile "Tamam mıyız?" adlı filmde başrol oynamıştır. Eleştirmenler tarafından canlandırdığı engelli "İhsan" karakteri ve oyunculuğu beğenilmiştir. 2013-2014 yılları arasında "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde Şehzade Bayezid olarak rol almıştır.

Maral: En Güzel Hikayem, yapımcılığını Acun Medya'nın üstlendiği, başrollerini Hazal Kaya ve Aras Bulut İynemli'nin paylaştığı, TV8'in ilk iç yapımlar dizisidir. Dizinin ilk bölümü 5 Mart 2015 tarihinde seyircilere sunulmuştur. 21 Mayıs 2015'te sezon finali yapmıştır. Daha sonra, 2016-2017 yılları arasında Show TV'de yayımlanan İçerde adlı dizide Çağatay Ulusoy ile birlikte başrolü paylaşmıştır. Bu dizide "Mert Karadağ/Umut Yılmaz" karakterlerini canlandırmıştır.

2017-2021 yıllarında yine Show TV'de yayımlanan Çukur adlı dizide Yamaç Koçovalı adlı başrol karakteri canlandırmıştır. 2019 yılında 7. Koğuştaki Mucize adlı sinema filminde "Memo" karakterini canlandırmıştır.

Disney+ için çekilen ancak sinema filmine çevrilen ve 2023 yılında vizyona giren Atatürk filminde başrol oyunculuğu yaptı.

2024 yılının Eylül ayından beri Deha dizisinde "Devran Karan" adlı başrol karakteri canlandırmaktadır.

DEHA KONUSU NEDİR?

Bir baba oğulun yıllar sonra gerçekleşen yüzleşmesiyle başlayan intikam hikayesine odaklanıyor.
Cesur, Aysel ve İskender gibi şeytani bir çiftin tek çocuğu olarak, her ikisinin kötücül karakterini kendinde birleştirmiş ve kendini babasından bile koruması gerektiğini çok küçük yaşlarda öğrenmiş bir karakterdir. Devran’ın (Aras Bulut İynemli) hayatlarına girişiyle Cesur için de birçok şey değişecektir.