Bir baba oğulun yıllar sonra gerçekleşen yüzleşmesiyle başlayan intikam hikayesine odaklanan dizi geniş zengin kadrosuyla dikkat çekiyor. İşte, Deha'nınEsme'si Ahsen Eroğlu hakkında merak edilenler...

AHSEN EROĞLU KİMDİR?

Ahsen Eroğlu.2

Ahsen Eroğlu 27 Ekim 1994, Tekirdağ doğumlu, Türk oyuncu.

NE MEZUNU?

Ahsen Eroğlu-1

27 Ekim 1994 tarihinde Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde doğan Eroğlu, Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulunu bitirmiş ve oyunculuk eğitimini Sahne 3MOTA'da almıştır. Ailesi Bulgaristan göçmenidir.

Gazeteci Ebru Küçükaydın kimdir? Gazeteci Ebru Küçükaydın kimdir?

KARİYER HAYATI

Ahsen Eroğlu.6

Kariyerine 2015 yılında Modern Habil Kabil dizisi ile başlamış, bu dizide "Zehra" isimli bir karakteri canlandırmıştır. Bu diziden sonra sırasıyla Muhteşem Yüzyıl Kösem, Anne, Kızlarım İçin, İstanbullu Gelin gibi dizilerde yardımcı karakter olarak yer almıştır.

Ahsen Eroğlu.4

2019 yılında Kuzgun dizisinde canlandırdığı "Kumru Cebeci" karakteri ile başrolünü üstlenmiştir. 2020'den 2021'e kadar Fransız Dix pour cent dizisinden uyarlanan Menajerimi Ara dizisinde başroldeki "Dicle" karakterini canlandırmıştır.

Ahsen Eroğlu.jpg3

2020 yılında Sardunya adlı uzun metraj filmde "Gizem" karakterini canlandırmıştır. 47. Altın Kelebek Ödülleri‘nde Yıldızı Parlayanlar Ödülü'nü almıştır. 2021 yılında Şebnem İşigüzel’in aynı adlı romanından uyarlanan Ağaçtaki Kız adlı tiyatro oyununda başrol oynamıştır.

Ahsen Eroğlu8

2024 yılının Eylül ayından beri Deha dizisinde "Esme" adlı başrol karakteri canlandırmaktadır.

DEHA KONUSU NEDİR?

Ahsen Eroğlu.deha
Bir baba oğulun yıllar sonra gerçekleşen yüzleşmesiyle başlayan intikam hikayesine odaklanıyor.
Cesur, Aysel ve İskender gibi şeytani bir çiftin tek çocuğu olarak, her ikisinin kötücül karakterini kendinde birleştirmiş ve kendini babasından bile koruması gerektiğini çok küçük yaşlarda öğrenmiş bir karakterdir. Devran’ın (Aras Bulut İynemli) hayatlarına girişiyle Cesur için de birçok şey değişecektir.

Muhabir: Buse SARI