DİEGO PEROTTİ KİMDİR?

D İ E G O.jpg6

Diego Perotti Almeira  26 Temmuz 1988 Moreno doğumlu, orta saha mevkiinde oynayan Arjantinli futbolcudur.

KARİYER HAYATI

D İ E G O.jpg3

Berkin Arslanoğulları kimdir? Berkin Arslaoğulları'nın hastalığı ne? Berkin Arslanoğulları kimdir? Berkin Arslaoğulları'nın hastalığı ne?

Diego Perotti, Arjantinli futbolcu, profesyonel kariyerine 2006 yılında Arjantin’in Deportivo Morón kulübünde başladı. 2007 yılında İspanya'nın Sevilla kulübüne transfer oldu ve ilk olarak Sevilla B takımında forma giydi. Burada gösterdiği performansla kısa süre içinde A takıma yükseldi.D İ E G O-1

Perotti, Sevilla'daki ilk sezonunda hem La Liga'da hem de UEFA Avrupa Ligi'nde önemli maçlarda forma giydi. 2010 yılında Sevilla ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşadı. Ancak, kariyerinin ilerleyen dönemlerinde yaşadığı sakatlıklar performansını etkiledi ve Sevilla'dan ayrılmasına zemin hazırladı.

Perotti Salernitana Screen

2014 yılında Arjantin’e geri dönen Perotti, Boca Juniors'a transfer oldu. Ancak burada istediği kadar forma şansı bulamadı ve bir yıl sonra İtalya Serie A ekiplerinden Genoa'ya geçti. Genoa'da geçirdiği süre boyunca tekrar formunu yakalayan Perotti, İtalyan futboluna hızlı bir uyum sağladı. Genoa'daki performansı, onun 2016 yılında Roma'ya transfer olmasına neden oldu.

Perotti Fenerbahce

Roma'da kariyerinin en verimli dönemlerinden birini geçirdi. Roma formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de maçlara çıktı ve takımın ana hücum oyuncularından biri haline geldi. Özellikle 2017-2018 sezonunda Roma’nın Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıkmasında rol oynadı.

Diego Perotti 1549788

2020 yılında Fenerbahçe'ye transfer olan Diego Perotti, burada kısa süreli bir performans gösterdi. Fenerbahçe formasıyla Süper Lig’deki ilk golünü penaltıdan Fraport-TAV Antalyaspor'a karşı attı.  Ancak, Fenerbahçe'deki kariyeri, yaşadığı ciddi sakatlıklar nedeniyle çok uzun sürmedi ve sahalardan uzun süre uzak kaldı.

Diego Perotti As Roma 1589802989 38993

Perotti'nin futbol kariyeri, yetenekleri ve sahada sunduğu teknik becerileriyle tanınan bir oyuncu olarak hatırlanacak olsa da, sık sık yaşadığı sakatlıklar performansının sürdürülebilirliğini etkileyen en büyük faktörlerden biri olmuştur. Hem Avrupa’da hem de Güney Amerika’da forma giyen ve tecrübeli bir kariyere sahip olan Perotti, futbol dünyasında teknik becerileri ve oyun zekasıyla iz bırakan oyuncular arasında yer alır.

FUTBOLU BIRAKTI

D İ E G O2-1

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Arjantinli sol kanat Diego Perotti, kariyeriyle ilgili kararını verdi. 36 yaşındaki yıldız, futbolu bıraktığını duyurdu.

Muhabir: Buse SARI