"İnsansız hava aracı pazarının yüzde 70’i Türkiye’de" "İnsansız hava aracı pazarının yüzde 70’i Türkiye’de"

 DeepL, perakendecilerin Dil Yapay Zekası sayesinde nasıl daha iyi kurum içi ve kurum dışı iletişim kurarak, maliyetlerini azaltıp gelirlerini yükseltebileceğini konusundaki çalışmasını yayınladı.

Küresel dil yapay zekası liderlerinden DeepL, perakendecilerin bayram alışverişi sezonundaki satışlarını artırmak için yapay zekadan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceklerine ilişkin son teknik incelemesini yayınladı. İster genişlemenin önünü açmak ister mevcut küresel ticari faaliyetlere hız kazandırmak için olsun, perakendecilerin bu süreci verimli bir şekilde yönetmesine imkan tanıyan teknolojiler arasında yapay zeka hızlı bir yükseliş gösteriyor. DeepL tarafından yayınlanan ‘Yapay Zeka Destekli İletişime Ve Küresel Perakendeye Yönelik Yönetici Rehberi’ başlıklı son teknik inceleme, yapay zekanın perakendeciler için şunları gerçek kılabileceğini ortaya koyuyor:
Örneğin genel merkez ile uluslararası ofisler arasındaki iletişimi güçlendirerek operasyonel süreçleri iyileştirmek. Temel sistem ve araçların (Müşteri Hizmetleri ve İnsan Kaynakları gibi) çalışanları kendi dillerinde desteklemesini sağlayarak çalışan verimliliğini yükseltmek. Kurulan iletişimleri ve içerikleri çevirmek ve yerelleştirmek için gereken maliyeti ve iş yükünü azaltmak.
Araştırmasına göre, dil yapay zekasının en yaygın kullanım alanları arasında birden fazla dilde içerik oluşturmak (yüzde 46) ve mevcut yeterliliğin çok az olduğu veya hiç olmadığı dillerde iletişim kurmak (yüzde 36) yer alıyor. En çok çevrilen içerikler arasında ise kurum içi iletişim (yüzde 57), kurum içi iletişim (yüzde 39) ve pazarlama/reklam materyalleri (yüzde 32) bulunuyor. Bu çeviri ihtiyaçları, perakendecilerin Dil Yapay Zekası’na en sık ihtiyaç duyduğu aşağıdaki senaryolarda daha da belirgin bir hal alıyor:
Farklı diller konuşan müşterilere hizmet verebilmek için e-postaları, müşteri destek biletlerini ve sohbet robotu etkileşimlerini çevirmek. Yeni koleksiyonlar ve tatil alışverişleri de dahil olmak üzere yılın belirli zamanları için çok dilli pazarlama varlıkları oluşturmak. Arka uç iş akışı araçları gibi, örneğin Müşteri Hizmetleri uluslararası operasyonlara yönelik kurum içi sistemleri ve web sitesi gibi kurum dışı kaynakları çevirmek. Mağaza içi ve çevrimiçi içeriğin anında bölgeselleştirilmesi sayesinde uluslararası ölçekte genişlemenin önünü açmak.
Konu hakkında değerlendirmede bulunan DeepL'in Gelirler Direktörü David Parry Jones, "Son birkaç yıl, birçok perakendeci için günlük operasyonlarında dalgalanmalara sahne oldu. Bu noktada yapay zeka, özellikle yıl sonu yoğunluğunda bu durumun iyileştirilmesine büyük yardım sağlayabilir. Mevcut bağlamda dil sık sık göz ardı edilebilse de, tedarikçilerle küresel çapta daha verimli iletişim kurabilmek, daha etkili etkileşimler sayesinde olası tedarik zinciri kesintilerinin daha hızlı çözülmesine yardımcı olabilir. Kurum içi kazanımların da ötesinde, yapılan araştırmalar alışverişçilerin yüzde 75'inin çevrimiçi alışveriş için kendi ana dillerinde iletişim kurmak istediklerini gösteriyor ve bu da, etkili çeviri çözümlerine perakende deneyiminin her aşamasında duyulan ihtiyacı daha da artırıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA