Sosyal medyanın popüler platformlarından TikTok'ta paylaşılan 'dini nikah akdi cüzdanı' videosu, kullanıcıları şaşkına çevirdi. Resmi olmayan bu cüzdanın üzerinde yer alan Ay-Yıldız ve 'orijinal damgalı' ibaresi, pek çok kişinin dikkatini çekti.

Dini Nikah Akdi Cüzdanı (1)

Dini Nikah Akdi Cüzdanı nedir, içeriği nelerden oluşur? İşte detaylar:

Deri Kaplama ve Yeşil Renk: Dini Nikah Akdi Cüzdanı, deri kaplamalı ve yeşil renkte tasarlanmıştır. Altın varaklı detaylarla süslenmiştir.

İçerik: Cüzdanın içeriği şu maddeleri kapsar:

Nikahın tescili konulu bir yazı.

Dini Nikah Akdi Cüzdanı (6)

İslamda Evlilik ve Önemi ile ilgili bir yazı ve huzur duaları.

Dini Nikah Akdi Cüzdanı (5)

Damat ve Geline ait T.C. numarası, ad soyad bilgisi, ana ve baba adı, Mehir Miktarı, 3 şahit bilgileri ve Nikahı kıyan İmam'a ait bilgiler.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Engin Polat'ın tahliyesine itiraz etti İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Engin Polat'ın tahliyesine itiraz etti

Dini Nikah Akdi Cüzdanı (3)

İleride doğacak çocuklara dair boş bilgi alanları.

Dini Nikah Akdi Cüzdanı (4)

32 ve 54 farz.

Dini Nikah Akdi Cüzdanı (2)

Nikah Duası.

Dini Nikah Akdi Cüzdanı (1)

Bu cüzdan, dini nikah akdi sırasında kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve içeriği, nikah akdi sürecine ilişkin gerekli bilgileri içerir. Ancak, resmi bir nikah akdinin yerine geçmez ve yasal geçerliliği bulunmaz.

Sosyal medyada viral olan 'dini nikah akdi cüzdanı' videosu, dini nikahın önemine ve sürecine dair ilgi çekici bir tartışma başlatmış durumda. Konuyla ilgili daha fazla detayın açığa çıkması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi