İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da gerçekleştirilen “GÜRZ-14” operasyonunda iki teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Kırmızı ve gri kategorideki bu teröristlerin, daha önce çeşitli eylemlere katıldıkları belirlendi. Yerlikaya, şehitlerin kanının yerde kalmadığını ve terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edeceğini vurguladı.

Asker (1)

Mısır uyruklu şahıs evinde ölü bulundu Mısır uyruklu şahıs evinde ölü bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Jandarma Genel Komutanlığı'nın düzenlediği “GÜRZ-14” operasyonunda önemli bir başarı elde edildiğini duyurdu. Operasyon kapsamında, kırmızı kategoride aranan Hebun Piro Amed ve gri kategorideki Fehmi Başkurt etkisiz hale getirildi. Bakan Yerlikaya, bu teröristlerin, çeşitli terör eylemlerinin planlayıcısı ve katılımcısı olduğunu belirtti.

Asker (2)

Teröristlerin daha önceki eylemleri arasında 2020'de 5 sivil vatandaşın şehit edilmesi ve 2021'de güvenlik görevlilerine yönelik saldırılar bulunuyor. Ayrıca, 2023'te bir zırhlı aracın patlatılması ve 2022'de iki güvenlik görevlisinin şehit edilmesi gibi eylemler gerçekleştirdikleri belirtildi.

Asker (1)-2

Yerlikaya, bu operasyonun, terörle mücadelede önemli bir adım olduğunu ve şehitlerin kanının yerde kalmayacağını ifade etti. Ayrıca, yaralanan güvenlik korucularına acil şifalar diledi ve terörle mücadelenin kesintisiz süreceğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi