ODTÜ Mezunları Derneği’nin her yıl düzenlediği fotoğraf yarışmasında bu yıl dereceye giren eserlerden oluşan "Doğanın Çığlığı" sergisi, Mamak’ta sanatseverlerle buluştu. Musiki Muallim Mektebi Sergi Salonu'nda açılışı yapılan sergi, doğa tahribatına dikkat çekiyor ve 22 Şubat’a kadar ziyarete açık olacak.

Doğa'nın Çığlığı Sergilendi (5)

Mamak'ta "Doğanın Çığlığı" sergisi açıldı

ODTÜ Mezunları Derneği'nin dördüncü kez düzenlediği fotoğraf yarışmasının ödüllü eserlerinden oluşan sergi, doğanın maruz kaldığı tehditleri gözler önüne seriyor. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’in de katıldığı açılışta, çevre bilincinin artırılması gerektiği vurgulandı.

Doğa'nın Çığlığı Sergilendi (3)

Doğanın tahribatı fotoğraflarda hayat buluyor

Sergide, ODTÜ Ormanı, Eymir Gölü ve bozkırdan çekilen çarpıcı fotoğraflar yer alıyor. Bu eserler, doğanın tahribatını ve insan müdahalesinin ekosistem üzerindeki olumsuz etkilerini sanatsal bir bakış açısıyla izleyicilere sunuyor. Sergi, betonlaşma, kentsel dönüşüm, ormansızlaşma ve su kaynaklarının kirlenmesi gibi sorunları ele alıyor.

Doğa'nın Çığlığı Sergilendi (2)

Çankaya'da Otizm Farkındalık Günü Çankaya'da Otizm Farkındalık Günü

Kaynak: Haber Merkezi