Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, beraberinde yöneticilerden, Seymen ve Bacıerenlerden oluşan bir heyetle birlikte Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap'a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

11111 (2)-2

'BEYPAZARI'NDA SEYMENLERİMİZ ÇOĞALACAK'

Zengin kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına işbirliğinin önemi üzerinde durulan ziyarette Özaslan, "Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Beypazarı ilçemiz doğal ve tarihi kültürel özellikleri ortaya konmuş, turizm potansiyeline sahip önemli bir ilçemiz. Geçmişte Seymenlik kültürü Beypazarı'nda önemli bir yer tutuyordu. Günümüzde ise tekrar Seymenlik geleneğini eski günlerindeki gibi canlandırmak istiyoruz. Ankara Kulübü Derneği Beypazarı Şubemizi kurduk, Seymenlerimiz yetişiyor. İnşallah kök salacağız, özgün nitelikleriyle Seymenlerimiz çoğalacak. İleriki dönemde burada Bacıerenlerimizi de yetiştireceğiz. Bundan sonra Seymen ve Bacıerenlerimiz Beypazarı'nda tarihi kültürel tüm önemli günlerde düzenlenen etkinliklerde, törenlerin bir parçası olarak yer alacaklar." dedi.

Özaslan, Ankara Kulübü Derneği'nin, şube faaliyetlerinin yürütülmesi adına Beypazarı'nda  tarihi bir konağa sahip olduğunu, bulunduğu alan itibariyle "afete maruz bölge" ilan edilmesi sebebiyle konağa yerleşemediklerini ve şube çalışmalarını buradan gerçekleştiremediklerini, bu konuda bir mağduriyet yaşadıklarını sözlerine ekledi.

11111 (5)-1

Ankara Kulübü Derneği Beypazarı Şube Başkanı Muammer Akkaplan ise, "Seymenlik geleneği başta olmak üzere unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi canlandırıp gelecek nesillere aktarma kararlılığıyla Beypazarı'nda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu aşamada destekleriyle yanımızda olan ve bundan sonra da hep yanımızda olacağına inandığım Beypazarı Belediye Başkanı Sayın Dr. Özer Kasap'a canı gönülden teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

Yavaş, Yeşil Enerji ödülü sahibi Yavaş, Yeşil Enerji ödülü sahibi

11111 (4)-1

Ankara Kulübü Derneği heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap da konuşmasında; "Öncelikle Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve beraberindeki yöneticilerden, Seymenlerimiz ve Bacıerenlerden oluşan heyete nazik ziyaretleri, iyi dilek ve temennilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Seymenlik geleneği başta olmak üzere kadim değerlerin yaşatılması için gönüllülük esasına dayalı çalışmalarını sürdüren Ankara Kulübümüzün üstlenmiş olduğu sorumluluk, takdire, övgüye değer. Kendilerine teşekkür ediyorum. Beypazarı Belediyesi olarak, tarihi ve kültürel değerlerin korunması ve yaşatılması ile ilgili her türlü işbirliğine, projelere desteğe hazırız. Ankara Kulübü Derneği Beypazarı Şubemizin her zaman yanındayız. Zaman içerisinde çok önemli projeleri işbirliği içerisinde hayata geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

11111 (1)-2

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap'a Ankara Kulübü yayınları olan Geleneksel Ankara Ezgileri albümü ve son kitaplardan hediye ederek, Seymen heykeli takdiminde bulundu. 

Kaynak: Haber Merkezi