Türkiye'de vatandaşların kimlik bilgileri üzerinden sahte şirket kurma dolandırıcılıkları artış gösterirken, Devlet tarafından yeni bir önlem devreye alındı. E-Devlet üzerinden yapılan güncelleme ile vatandaşlar, kimlik numaralarına kısıtlama koyarak iradeleri dışında şirket ortağı veya yetkilisi yapılmalarını engelleyebiliyor.

E Devlet Şirket Kurma Engelleme

Kimlik Numarasıyla Şirket Kurma Engeli Nasıl Konur?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlere ikinci kez il içi ve iller arası nakil imkanı tanıdı.

Kimlik numaralarına kısıtlama koymak isteyen vatandaşlar, e-Devlet üzerinden kolayca işlem yapabiliyor. İlgili hizmete giriş yapıldıktan sonra "ortak" veya "yetkili" olarak işaretlenecek seçeneklerle birlikte kısıtlama işlemi tamamlanıyor. Bu sayede, kötü niyetli kişilerin kimlik bilgilerini kullanarak sahte şirketler kurmasının önüne geçiliyor.

E Devlet (2)

Kısıtlama Kaldırma İmkânı da Var

Ayrıca vatandaşlar, gerektiğinde bu kısıtlamayı e-Devlet üzerinden kaldırma seçeneğine de sahiptir. Bu işlem de oldukça basit bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Düğüne saatler kala kazaya karıştılar! Düğüne saatler kala kazaya karıştılar!

Hacker (2)

E-Devlet Şirket Kurma Engelleme Hizmeti Hakkında Detaylı Bilgi

E-Devlet üzerinden yapılan bu güncelleme ile ilgili detaylı bilgilere ve işlem adımlarına ulaşmak için vatandaşlar, resmi e-Devlet kapısına giriş yaparak "Şirket Kurma Engelleme" hizmetini seçebilirler.

Hacker (1)

Bu yeni düzenleme sayesinde, Türkiye'de dolandırıcılık vakalarının azalması ve vatandaşların kimlik güvenliğinin korunması hedefleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi