ECE SEÇKİN KİMDİR?

Ece Seçkin 12 Eylül 1991, İstanbul doğumlu, Türk şarkıcı.

Ece Seckin Den Uzen Haber 4075

12 Eylül 1991 tarihinde İstanbul'da Kırım Tatarı bir ailede doğdu. Müzik hayatına üç yaşında piyano öğretmeni olan annesi Lale Seçkin ile birlikte başladı. Sadece piyano ve solfej üzerine müzik çalışmalarını sürdürürken, yedi yaşındayken girdiği konservatuvar sınavında, piyano bölümünü birincilikle kazandı. Müziğe olan tutkusunun yanı sıra sekiz yıl boyunca bale ve dans eğitimlerine devam etti. Lise yıllarında kendi kurduğu müzik grubunun solistliğini yapmaya başladı. Okul yıllarında katıldığı çeşitli müzik yarışmalarında dereceler alan Seçkin, 2006'da Levent Arslan’dan özel şan dersleri almaya başladı.

Ece Seckin-1

KARİYER HAYATI NASIL BAŞLADI?

2010 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Eğitimine devam ederken 2011 yılında Ozan Doğulu ile tanışması müzik hayatında dönüm noktası oldu.

Yeni Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli kimdir? Yeni Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli kimdir?

Ece Seçkin.jp

Temmuz 2017'ye kadar süren iki yıla yakın yoğun bir çalışma sonucunda, Ağustos 2012'de Doğulu Production etiketi ile Ozan Doğulu prodüktörlüğünde ilk albümü Bu Ne Yaa'yı çıkararak müzik dünyasına adım attı. 

Ece Seckin Menajeri1

2013 yılında 40. Altın Kelebek Ödülleri'nde yapılan oylama sonucunda “En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı” dalında ödülün sahibi oldu, aynı zamanda o ana kadar bu ödülü kazanan en genç şarkıcıydı.

ÖZEL HAYATI

Ece Seçkin Eş

Annesi Lale Seçkin ve babası emekli Eyüp Seçkin'dir ve ailesinin tek çocuğudur. 15 Eylül 2021 tarihinde Çağrı Terlemez ile evlendi.

Kaynak: Haber Merkezi