Türkiye'nin önde gelen tarım şirketlerinden biri olan Efor Çay, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde geniş bir arazi üzerinde faaliyet göstererek, Türkiye'nin çay üretiminin %10'unu karşılıyor.

borsa-istanbul-gjeh-cover-jyru_cover

Şirketin halka arzında 90 milyon TL nominal değerli paylar, 14,50 TL fiyatla satışa sunulacak. Bu satışla birlikte şirketin halka açıklık oranı %24,8'e ulaşacak ve yaklaşık 1 milyar 305 milyon TL büyüklüğünde bir halka arz gerçekleştirilmiş olacak.

borsa-pbm4_cover

Efor Çay'ın yönetim kurulu başkanı İbrahim Akkuş, halka arz gelirlerinin şirketin büyümesine ve yeni yatırımlara harcanacağını belirterek, Tokat Erbaa'da kahve üretim tesisi gibi yeni projelere odaklanacaklarını ifade etti. Akkuş, Türk çayının dünya çapında tanıtılması ve doğallığının vurgulanması konusundaki kararlılığını da dile getirdi.

600x314-borsa-istanbul-gune-rekorla-basladi-18-temmuz-bist-100-1689663958693

Halka arz süreci, EFORC koduyla Halk Yatırım ve İntegral Yatırım liderliğindeki konsorsiyum tarafından yönetilecek ve 26-27-28 Haziran tarihlerinde talep toplama işlemleri gerçekleştirilecek.

borsa-2

Bu kent lokantasında 4 çeşit yemek 60 lira! Bu kent lokantasında 4 çeşit yemek 60 lira!

Efor Çay halka arzı, şirketin büyüme stratejilerine güç katacağı gibi yatırımcılar için de önemli bir fırsat sunuyor. Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasında yer alan Efor Çay, sektöründe markalaşma ve ihracat çalışmalarını sürdürerek gelecekteki büyüme potansiyelini de gözler önüne seriyor.

Kaynak: Haber Merkezi