Üniversitelere ek kontenjan ve özel yetenekle yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler ile yüksek lisans/doktora öğrencilerinin Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt başvuru sonuçları belli oldu.

Ek kontenjanla üniversitelere yerleşen öğrencilerin 2024-2025 eğitim-öğretim yılı Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt başvuruları sonuçlandı. Üniversitelere ek kontenjan ve özel yetenekle yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler ile yüksek lisans/doktora öğrencileri, yurt başvuru sonuçlarını e-Devlet üzerinden öğrenebilecek. Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerini 13 Ekim Pazar günü saat 23.00’a kadar e-Devlet üzerinden tamamlaması gerekiyor. Yurt kaydının tamamlanması için ilk kayıt ücretinin ödenmesi ve e-Devlet’te yer alan taahhütnamenin onaylanması şartı aranıyor.

GSB Burs ve Kredisi Başvuruları Başladı! GSB Burs ve Kredisi Başvuruları Başladı!

Kyk 1 (3)

Yedek yerleştirmeler devam edecek

Yedek sırası bekleyen öğrenciler için yerleştirmeler devam edecek. Yurtlara yerleşmek isteyen öğrencilerin her hafta güncellenen yedek sırasını takip etmesi gerekiyor. Kayıt işlemlerinde sorun yaşayan öğrenciler, 7/24 hizmet veren ALO GSB (444 0 472) üzerinden yardım talep edebilecek.

Kaynak: İHA