Ankara Haberleri

Elmadağ Belediye Başkanı Aşkın'dan Hasanoğlan Köy Enstitüsü için yeni umut

Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nün restorasyonu için yeniden izin başvurusu yapacaklarını açıkladı. 250 genç, Elmadağ'daki kamp etkinliğinde kentsel ve toplumsal ütopyalar oluşturdu.

Abone Ol

Başkent’in gençleri, bu yılki 'Genç Güçlendirme Kampı' için Elmadağ’da toplandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Elmadağ Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, 250 genç iki gün boyunca Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nde çeşitli aktiviteler gerçekleştirdi. Kampın açılışında önemli bir açıklama yapan Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nün restorasyonu için verilen izinlerin iptal edildiğini belirterek, bu iznin tekrar alınacağına olan inancını ifade etti.

Elmadağ, geçtiğimiz hafta sonu gençlerin enerjisiyle dolup taştı. Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi iş birliğiyle düzenlenen “Genç Güçlendirme Kampı” etkinliği, 17-18 Ağustos tarihlerinde Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe 250 genç katılırken, Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın ve diğer yetkililer de gençlerin yanında yer aldı.

Kampın ilk gününde konuşan Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nün restorasyonu için verilen iznin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iptal edildiğini hatırlattı. Başkan Aşkın, “4 yıl geçti, bir tane çivi dahi çakılmadı. Ama yılmayacağız, tekrar başvuru yapıyoruz. Türkiye’de bu duyarlılığa sahip milyonlarca insan var ve bu izni tekrar alacağız, burayı yaşatacağız,” dedi. Ayrıca, programa emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Aşkın, etkinliğe katılan ve duygularımıza tercüman olan Sayın Pınar Ayhan’a da teşekkürlerini iletti.

Kamp süresince gençler, ellişer kişilik gruplara ayrılarak, beş farklı kenti temsil etti. Gençler, simülasyon çalışmalarında ideal yönetim, kentsel mekan, üniversite yapısı, toplumsal yapı ve gençlik yapısı temaları üzerinde ütopyalar oluşturdu. Kapanış Zirvesi’nde, her kent oluşturduğu ütopyayı 10 madde halinde tanıttı. Tiyatro, şarkı ve görsel sunumlar aracılığıyla yapılan sunumlar, etkinliğin başarılı bir şekilde sona ermesini sağladı.