Kök maaş, en düşük emekli aylığına yapılan artış sonrasında getirilen zamlar olmadan emekli maaşını ham halini ifade etmek için kullanılıyor. Haziran ayı enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte, emekli aylığına kök maaşa olacak şekilde yüzde 24,73 zam yapıldı. Kök emekli maaşı e-devlet sistemi üzerinde "Emekli Maaşı Sorgulama" bölümünden görüntülenebiliyor.

Kök emekli maaşı, emekli maaşının ham halini ifade ediyor. Kök emekli maaşı, emeklinin çalıştığı süre, ödediği primler ve kazançları gibi faktörlere göre hesaplanıyor. 

KÖK MAAŞ NEDİR?

Kök maaş, en düşük emekli aylığına yapılan artış sonrasında getirilen zamlar olmadan emekli maaşını ham halini ifade etmek için kullanılıyor.

Buna göre emekli zammı sonrasında kök aylığı 10 bin TL’nin altında kalan SSK ve BAĞKUR emeklisi yine aynı maaşı almaya devam edecek.

Merih Demiral'ın cezası ertelenebilir mi? Merih Demiral'ın cezası ertelenebilir mi?

KÖK MAAŞ NASIL ÖĞRENİLİR?

Emekli maaş detaylarına erişim şöyle:

E-devlet sistemi üzerinde "Emekli Maaşı Sorgulama" bölümünde, emeklilerin kök maaş veya aylık bilgileri görüntülenebilir. Bu bilgilere, https://www.turkiye.gov.tr/4a-emekli-aylik-bilgisi web adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Sayfada yer alan "Kimliğimi Şimdi Doğrula" seçeneğine tıkladığınızda, kimlik teyidi için TC kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girmeniz gerekecek. Bu bilgileri doğru bir şekilde doldurduğunuzda, sistem sizi otomatik olarak emekli maaş bilgilerinizi görebileceğiniz sayfaya yönlendirecektir.

Kaynak: Haber Merkezi