ENZO ZİDANE KİMDİR?

Enzo

Enzo Alan Zidane Fernández veya tanındığı şekilde Enzo  24 Mart 1995, Bordeaux doğumlu, İspanyol-Fransız eski futbolcudur. Fransa'da doğmuş, 2006 yılında İspanyol pasaportu da almıştır. 2009 yılında da İspanya U-15'e çağrılmıştır.

Gülşah Durbay Kimdir? Gülşah Durbay Kimdir?

Enzo Zidane .1

Enzo Fernández, Zinedine Zidane'ın en büyük oğludur. Fakat; "Zidane" soyadının stresini taşımamak amacıyla, annesinin soyadı olan "Fernández" soyadını kullanmaktadır.

KULÜP KARİYERİ

Enzo Zidane2

Enzo, 2004 yılında Real Madrid'in altyapısına girmiştir. 6 Kasım 2011 tarihinde, José Mourinho tarafından A takıma alınmış ve antrenmanlara çıkmıştır. 16 Kasım 2014 tarihinde, Real Madrid kulübünün B takımı olan Castilla formasıyla ilk lig maçına çıkmıştır.

Enzo Zidane 3

Kariyeri boyunca 203 maça çıkan Enzo Zidane, 13 gol ve 24 asistlik performans sergiledi.

ÖZEL HAYATI

Enzo Zidane .5

Enzo, Zinedine Zidane ve Veronique Fernández'in en büyük çocuğudur. Kendisine, Uruguaylı futbolcu Enzo Francescoli'nin ismi verilmiştir. Enzo'nun; Luca, Theo ve Elyaz adlarında üç tane erkek kardeşi vardır. Luca ve Theo da Real Madrid altyapısında oynamışlardır.

Enzo Zidane

Karen Gonçalves ile evli olan Zidane'nın üç kızları vardır.

NEDEN FUTBOLU BIRAKTI?

Enzo Zidane..-2

Son olarak 2022-2023 sezonunda İspanya 3. Lig takımlarından Fuenkabrada'da forma giyen Ezo Zidane, 29 yaşındaki futbol kariyerini noktalamaya karar verdi. Venezuelalı Karen Gonçalves ile evli olan ve üç kız çocuğu babası olan Enzo, bundan sonraki hayatını yatırımlarıyla ilgilenmeye, ailesiyle vakit geçirmeye ve kızları Sia, Giulia ve Kaia'ya adayacak. Enzo Zidane, aynı zamanda futbolcu olan kardeşleri Luca (Granada), Theo (Cordoba) ve Elyaz'ın (Betis) kariyerlerini de yakından takip edecek.

Muhabir: Buse SARI