Ankara Haberleri

Etimesgut'tan Çölyak Hastalarına Destek

Etimesgut Belediyesi, çölyak hastalarına glütensiz gıda paketleri dağıtmaya başladı. Paketlerde, zor bulunan glütensiz ürünler yer alıyor.

Abone Ol

Etimesgut Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışını bir adım daha ileri taşıyarak, çölyak hastalarına yönelik özel bir destek programı başlattı. Glütensiz gıda ürünlerinden oluşan paketler, ekonomik zorluklarla mücadele eden bu bireylerin beslenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hazırlanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Özel durumları nedeniyle ömür boyu diyet zorunluluğu olan çölyak hastalarına destek olmak amacıyla glütensiz gıda ürünlerinden oluşturulan özel gıda paketi desteği veriyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Çölyak hastalarının yeterli ve dengeli beslenmelerine yardımcı olmak amacıyla zor bulunan ve yüksek fiyatlara satılan glütensiz gıda ürünlerinden oluşturulan temel ihtiyaç kolilerini başvuruda bulunan çölyak hastalarına ulaştırmaya başladı.

Çölyak hastaları için hazırlanan gıda kolilerinin içerisinde; Mısır makarnası, puding, tarhana, karabuğday unu, irmik, bulgur, un, galeta, kurabiye, kahvaltılık gevrek, gofret, gulutensiz erişte ve yulaf ezmesi gibi çölyak hastalarının kullanımına uygun bir paket hazırlanmıştır.

Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Coşar; “Çölyak hastalığında tedavinin en önemli parçası, hayat boyu glutensiz diyettir. Bu diyet ürünlerini piyasa da bulmak ise hem zordur hem de maliyeti diğer ürünlere göre oldukça yüksektir. İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullar sebebiyle halkımız dar bir boğazdan geçmektedir. Normal gıda ürünlerinin bile fahiş fiyatlara satıldığı piyasada çölyak hastalarımızın ihtiyaç duyduğu ürünler ise neredeyse iki katına ulaşmış durumdadır. Bu düşünce ile özel durumlarından dolayı ömür boyu özel bir diyet programına sahip olan Çölyak hastalarımıza, içinde piyasada zor bulunan ve yüksek fiyatlara satılan glütensiz ürünlerden oluşan gıdaların yer aldığı paketlerimiz ile destek olmaya başladık. Gerek Sayın Başkanımız, gerekse Başkan Yardımcılarımızın sağlık, gıda, eğitim gibi konular başta olmak üzere halkımızı ilgilendiren temel konuların hepsine karşı hassasiyetle yaklaşmakta olup, çözüm üretmek için ellerinden geleni yapmaktadır. Onların önderliğinde başlattığımız bu destek kolilerimiz iki ayda bir periyodik aralıklarla devam edecektir. Çölyak hastalığı olan ve gıda kolilerimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, Belediyemizin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne gelerek, çölyak hastalığına dair sağlık raporu, kimlik fotokopisi ve ikametgâh belgesi ile başvuruda bulunabilirler” ifadelerini kullandı.