Ekonomi

Evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

Evde bakım maaşı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak yatırılıyor. Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve aileleri için ödenen evde bakım paraları e-Devlet ve SMS ile sorgulanabiliyor. Peki, Ağustos ayı evde bakım parası yattı mı, bu ay zamlı mı yatacak? İşte cevabı...

Abone Ol

Ağustos evde bakım maaşı yatan iller sorgulama ekranı e-Devlet, hak sahipleri tarafından takip ediliyor. Peki, Evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

AĞUSTOS 2024 EVDE BAKIM MAAŞI HAZİRAN AYI ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Evde bakım aylıkları her ayın 15'inden itibaren hesaplara geçiyor. 

ZAMLI EVDE BAKIM MAAŞI VE YAŞLILIK AYLIĞI NE KADAR OLDU?

Evde bakım yardımının 7 bn 608'den 9 bin 77'ye yükseldiğini açıklayan Göktaş, "Yaşlı aylığında raporu yüzde 70 ve üzerinde olan ve engelli raporu bulunan vatandaşlarımızın aylığı da 4 bin 196'dan 5 bin 7'ye yükseltiyoruz." diye konuştu.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını SMS veya e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabilirsiniz. Pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmenizi sağlayan e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında bulunuyor.