Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Aile ve Gençlik Fonu” projesinde önemli bir dönüm noktasına geldiklerini açıkladı. Projenin pilot uygulamasının ikinci bölümü başlatıldı ve Türkiye’nin doğurganlık hızının en düşük olduğu iller arasında yer alan Karabük, Bartın ve Zonguldak, yeni destek paketine dahil edildi. Bu gelişmeyle, daha fazla çiftin bu destekten yararlanması amaçlanıyor ve başvurular www.aile.gov.tr adresinden kabul ediliyor.

Mahinur Göktaş W (2)

Aile ve Gençlik Fonu’nda Yeni Dönem: Karabük, Bartın ve Zonguldak Başvuruya Açıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Aile ve Gençlik Fonu” projesinde yeni bir aşamaya geçildiğini duyurdu. Bakan Göktaş, projenin pilot uygulamasının ikinci bölümünü başlattıklarını belirterek, Türkiye’nin doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinin de destek kapsamına alındığını açıkladı. Bu illerde şartları sağlayan çiftler için başvurular alınmaya başlandı.

Mahinur Özdemir Göktaş1 (3)

Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’na bugüne kadar toplam 12 bin 132 çiftin başvurduğunu ve bu başvurulardan şartları yerine getiren 3 bin 963 çiftin faizsiz krediden yararlandığını ifade etti. Ayrıca, projenin ilk aşamasında Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya gibi deprem bölgelerinde büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Mahinur Göktas-1

Net UYP açığı ne kadar oldu? Net UYP açığı ne kadar oldu?

Yeni dönemde, başvuruların daha fazla çift tarafından yapılabilmesi için gelir kriterlerinde bir güncelleme yapıldığını duyuran Göktaş, “Gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2.3 asgari ücrete çıkartıyoruz. Böylece daha fazla gencimizin desteğimizden yararlanmasının önünü açmış oluyoruz,” dedi.

Mahinur Özdemir Göktaş1 (1)

Göktaş, projenin amacının gençlerin aile kurmalarını desteklemek olduğunu vurgulayarak, “Bakanlık olarak gençleri desteklemeyi sürdüreceğiz,” şeklinde konuştu.

Mahinur Göktas

Başvurular, 15 Şubat itibarıyla "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alınmaya başlandı. Yeni dönemde, Karabük, Bartın ve Zonguldak’taki çiftler için başvuru fırsatları devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi