Editör: TE Bilisim
Eğitim araştırmacıları ve hizmet sektörü; bilgi paylaşımı, yeni iş birlikleri ve dünyanın dört bir yanından en yeni teknoloji, hizmet ve ürünleri keşfetmek için bir araya geliyor.
2023 Eğitim Vizyonu’nun gerektirdiği eğitimde teknolojik dönüşümü gerçekleştirmekte olan T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ile GESS Türkiye’yi düzenleyen Tarsus Turkey Fuarcılık A.Ş. arasında imzalanan protokolle, 2-4 Nisan 2020’de Uluslararası FATİH Eğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ) ve GESS Türkiye Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı bir arada İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek.
“EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ SEKTÖRÜ DEĞİŞİMİN ARACI OLARAK YERİNİ ALDI”
Yapılacak olan zirvenin tanıtım toplantısında konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, teknolojinin hızla ilerlemesinin tüm sektörleri dijital dönüşüm konusunda ciddi adımlar atmaya zorladığını ifade ederek, “Eğitim alanında bu dönüşümle ilgilenen büyük ölçüde eğitim teknolojileri sektörü de bu değişimin aracı olarak yerini aldı. Eğitim teknolojilerinin bir araç olduğunu yani kendi teknolojisini üreten duyarlı, nitelikli, iyi ahlaklı çocuklar yetiştirmek amacına hizmet eden bir araç, ama önemli bir aracı olduğunu düşünüyoruz. Bizim sahip olduğumuz bu bilinçle, benzer motivasyonla dünyanın çeşitli merkezlerinde teknoloji ile kenetlenmiş pek çok etkinlik gerçekleşiyor. Biz de böyle bir etkinliğin protokolüne imza atmak, dünyayı bu etkinlikten haberdar etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Ülkemizde, sonra da dünyadaki tüm çocukların mutu olabileceği ve her bireyin sahip olacağı bilgilerle donatılmış Eğitimde Fatih Projesi kapsam bakımında dünyanın en iyi eğitimde teknoloji projelerinden birisidir” dedi.
Denemeç sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir bilgi toplumu yaratmak ve eğitimde teknolojiyi yararlı kılmak; eğitim ve öğretimi, teknolojinin geldiği son nokta ile buluşturmak üzere son dört yıldır periyodik olarak düzenlediğimiz Uluslararası FATİH ETZ ise FATİH Projesi’nin hem bilimsel ayağını destekleyen hem de eğitim teknolojilerinin her bakımdan nabzını tutan büyük bir etkinlik olarak varlığını sürdürüyordu. 2020 yılında ise yine uluslararası eğitim teknolojilerinin nabzını tutan ve beş ülkede gerçekleştirilerek eğitimde dünyanın önemli isimlerini bir araya getiren GESS Türkiye ile FATİH ETZ güçlerini birleştirdi. “ dedi.
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç
“22 OTURUM, 110 SUNUM, 33 ATÖLYE, 5 PANEL GERÇEKLEŞTİRİLECEK”
Denemeç, “Eğitim teknolojilerinin hem üretici hem karar verici hem de tüketici olarak ilgili olan her kesim için ulusal ve uluslararası ölçekli iki kuruluşu bir araya getireceğiz” ifadelerini kullanarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu büyük buluşmada becerileri ile donanmış bireylerin yetişmesi için toplanacağız. Eğitim teknolojileri alanında tüm paydaşları çatısı altında buluşturmayı planlayan Fatih ETZ ile GESS Türkiye Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı sektörün nabzının tutulduğu, eğitim uzmanlarının en yeni ürün ve hizmet uygulamalarını yerinde görebildiği, yurtiçi ve yurtdışından profesyonel alıcıların devreye girdiği bir etkinlik olacak. Ayrıca Fatih ETZ 2020 ve GESS Türkiye Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı alanındaki en büyük ölçekli bilimsel toplantı niteliğini taşıyan; 22 oturum, 110 sunum, 33 atölye, 5 panel ile gerçekleştirilecek etkinlikte eğitimde yapay zeka, oyun, kodlama gibi konular ele alınacak. Diğer yandan etkinlikte sunulan çeşitli bildiriler Milli Eğitim Dergisi’nde yayınlanacak. Bizim düşüncemiz saydığımız oturumlardaki katılımcı ve konuşmacı sayısının Nisan ayına yaklaştıkça daha çok artacağı yönündedir. İlginin de çok daha büyük olacağına inanıyoruz.”
“ORGANİZASYON MİLYONLARCA LİRALIK EĞİTİM ANLAŞMALARINA FIRSAT YARATACAK”
“Resmî rakamlara göre 1 milyonu aşkın öğretmenin görev yaptığı ilk ve orta öğretim kademelerinde, 686 bin 800 derslikte 18 milyona yakın öğrenci eğitim görüyor” ifadelerini kullanan Tarsus Turkey Genel Müdürü Zekeriya Aytemur ise şunları söyledi:
“Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2019 bütçesi 113 milyar 813 milyon TL olarak belirlenirken, Türkiye İstatistik Kurumu TUİK’in son verilerine göre ise eğitim harcamalarının yıllık toplamı 176 milyar lirayı geçiyor. Eğitim alanındaki tüm tedarikçileri çatısı altında buluşturmayı amaçlayan GESS Turkey ve Fatih ETZ 2020, sektörün nabzının tutulduğu, eğitim uzmanlarının en yeni ürün, teknoloji, hizmet ve uygulamaları yerinde görebildiği, yurt içi ve yurt dışından profesyonel alıcılar, devlet ve özel okul yöneticileri, müdürleri, sahipleri, yatırımcıları ve satın alma kararı veren yöneticileriyle tedarikçilerin doğrudan bir araya geldiği büyük bir teknoloji, bilgi ve ticaret platformu olacak. Okul öncesinden üniversiteye kadar her kademeden yerel ve küresel eğitim profesyoneline ev sahipliği yapacak organizasyonun milyonlarca liralık eğitim anlaşmalarına fırsat yaratacak.”
GESS TURKEY ve FATİH ETZ 2020’de “Kodlama ve Robotik Öğretimi, Eğitimde Etkin Etkileşimli Tahta Kullanımı, Oyun Tabanlı Öğrenme, Oyunlaştırma, E-İçerik Geliştirme, Eğitimde Bilinçli ve Güvenli, İnternet Kullanımı, Eğitimde Engelsiz Bilişim, STEM/STEAM/STEMA, Uzaktan Eğitim, Teknoloji Destekli Öğretmen Mesleki Gelişimi, Yapay Zekâ, Büyük Veri, e-Portfolyo” gibi konular ele alınacak.
FATİH EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ ZİRVESİ NEDİR?
FATİH Eğitim Teknolojileri Zirvesi; 2015 yılından itibaren dört kez Millî Eğitim Bakanlığı çatısı altında; eğitim teknolojileri alanında çalışmaları olan akademisyen, öğretmen, eğitim yöneticisi, eğitim uzmanı, karar verici ile sektöre ürün, hizmet ve teknoloji sunan tedarikçileri birçok etkinlikle bir araya getiren bir organizasyondur. 2018 yılında beş binin üzerinde katılımcı ile Ankara’da yapılan 4.Uluslararası FATİH ETZ; bu yıl 22 oturum, 110 bildiri sunumu, 33 atölye, 5 panel, 12 çağrılı konuşmacı ile gerçekleştirilecek. GESS Fuar ve Konferansları ise eğitimin kalitesini yükseltmeyi hedefleyen ve dünyanın farklı ülkelerinden binlerce eğitim uzmanı ile satın almacı eğitim profesyonelini, hizmet sunan tedarikçilerle bir araya getiren dünyanın önde gelen eğitim etkinliklerinden biridir. 2-4 Nisan 2020’de İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda bu iki etkinlik eş zamanlı gerçekleştirilecek.
(Türkan ÇATAL YILDIZ)
Yorumlar