Editör: TE Bilisim
Gagauzya’ya yapılan gençlik merkezi Emine Erdoğan tarafından açıldı
Geçtiğimiz günlerde Altındağ Belediyesi tarafından, Gagauz Türklerinin yaşadığı Gagauzya Özerk Yeri'ne kazandırılan yatırımların açılışları, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve değerli eşi...
Geçtiğimiz günlerde Altındağ Belediyesi tarafından, Gagauz Türklerinin yaşadığı Gagauzya Özerk Yeri'ne kazandırılan yatırımların açılışları, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve değerli eşi Emine Erdoğan hanımefendi tarafından törenle gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan restorasyonu Altındağ Belediyesi tarafından yapılan Kültür Evi’nin açılış kurdelesini keserken, Gençlik Merkezi'nin açılışını ise, Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan yaptı. Erdoğan, bölgeye böylesine anlamlı bir yatırım yaptığı için Altındağ Belediyesi’ne ve Başkan Veysel Tiryaki’ye teşekkür etti.
EMİNE ERDOĞAN’A BÜYÜK İLGİ
Gagauzya Özerk Yeri halkı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olduğu gibi, Emine Erdoğan hanımefendiye de büyük ilgi gösterdi. Bölge halkı tarafından ellerinde Türk bayrakları ve coşkulu sevgi gösterileri ile karşılanan Emine Erdoğan, Moldova'da Türkçe konuşan insanlarla karşılaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Gagauz halkının Türkiye ile olan bağlarına değinen Emine Erdoğan “Bu merkez sayesinde bu topraklarda yetişen yeni nesil, gençler ve çocuklar, Türkiye ile bağlarını koparmayacak, Türkçeyi unutmayacaklar” dedi.
GAGAUZ ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLDÜ
Merkezdeki çocuklarla da yakından ilgilenen Erdoğan, onların sevgi gösterilerine kayıtsız kalmadı. Gagauz çocukların yerel şarkılarını dinleyen ve dans gösterilerini keyifle izleyen Erdoğan, çocuklarla yakından ilgilendi. Çocuklarla dama oynayan, seramik atölyesinde birlikte boyama yapan Emine Erdoğan, gönülleri fethetti. Erdoğan daha sonra, Moldova Cumhurbaşkanı’nın eşi Galina Dodon ile birlikte kalp şeklinde seramik kalıplara el izini çıkardı.
GENÇLİK MERKEZİ GAGAUZ GENÇLERE KUCAK AÇTI
Gagauz gençlere ve çocuklara kucak açan 3 katlı modern yapı, bünyesinde bulunan oyun salonu, sınıfları, internet salonu, kütüphanesi ve çok amaçlı salonları ile Gagauz halkının büyük beğenisini topladı. Zamanı verimli değerlendirmek, derslere yardımcı olacak kurslara katılmak, sanat, spor ve kültürel aktivitelerle dolu bir hayata adım atmak isteyen Gagauz gençler ve çocuklar, Gençlik Merkezi’ne büyük ilgi gösterdi.
Altındağ Belediyesi tarafından “Gagauzya’nın başkenti Komrat’a yapılan gençlik merkezinin, burada yaşayan Türk gençleri için çok faydalı olacağına inandığını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Gençlik Merkezinin Sayın Emine Erdoğan tarafından açılmasından ayrı bir onur olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Tümü ile Altındağ Belediyesi tarafından yapılan Gençlik Merkezinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Altındağ’a kazandırdığımız 17 gençlik merkezi ilçemizde eğitim seferberliğine nasıl bir katkı sağladığı ise buradaki gençlik merkezinin de Gagacuzya’da yaşayan gençler için aynı katkıyı sağlayacağını inanıyorum.”
(Haber Merkezi)
Yorumlar