Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, FIBA Şampiyonlar Ligi çeyrek final serisi ikinci maçında Çekya temsilcisi ERA Nymburk’u ağırladı. İlk maçı 106-80 kazanarak avantaj sağlayan sarı-kırmızılılar, rövanşta da rakibini 90-74 mağlup ederek seride durumu 2-0’a getirdi ve Final Four biletini aldı.

A W433602 04

Emre Kılınç, tepki sonrası sahayı terk etti Emre Kılınç, tepki sonrası sahayı terk etti

Basketbol Gelişim Merkezi'nde oynanan karşılaşmada Galatasaray, ilk periyodu 25-22 önde tamamladı. Devreye 46-40’lık üstünlükle giren sarı-kırmızılı ekip, üçüncü çeyreği de 68-61 önde kapattı. Son periyotta farkı açan Galatasaray, sahadan 90-74’lük galibiyetle ayrıldı.

A W433602 09

Maçın en skorer ismi Galatasaray’dan James Palmer Jr oldu. 24 sayıyla galibiyette önemli rol oynayan Palmer’a Will Cummings 17, Buğrahan Tuncer ise 14 sayıyla eşlik etti. ERA Nymburk’ta Jaromir Bahocik 15 sayı, Ondrej Sehnal ise 14 sayı kaydetti.

Galatasaray, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Final Four'a yükseldi - 4

Galatasaray, Final Four'da Derthona - Tenerife eşleşmesinden gelecek rakibini beklemeye başladı.

Kaynak: İHA