Galatasaray'ın yeni transferi Guela Doue hayatı araştırılıyor. Guela Doue kimdir? Guela Doue kaç yaşında, nereli? Guela Doue hangi mevkide oynuyor? İşte detaylar...

Guela Doue Kimdir

GUELA DOUE KİMDİR?

Guela Doue, 17 Ekim 2002'de Fransa'da doğmuştur. Ligue 1 kulübü Rennes'de sağ bek olarak oynayan profesyonel futbolcudur. Fransa'da doğan oyuncu Fildişi Sahili milli takımında oynamaktadır.

Spor yazarı Ahmet Çakır kimdir? Spor yazarı Ahmet Çakır kimdir?

Stade Rennais'e sekiz yaşında katılan Guela Doue; Eduardo Camavinga, Brandon Soppy ve Georginio Rutter gibi isimlerden oluşan 2002 jenerasyonunun bir parçasıydı. Genç savunma oyuncusu kulüple ilk profesyonel sözleşmesini 18 Kasım 2021 tarihinde imzaladı.

Guela Doue, ilk kez 2022 yaz hazırlık maçlarında Caen karşısında kardeşi Desire ile birlikte sahaya çıktı. Bruno Genesio yönetiminde Ligue 1'de birkaç kez yedek kulübesinde yer alan Guéla, 17 Ocak 2023 tarihinde kulübüyle olan sözleşmesini 2025 yılına kadar uzattı.

Rennes formasıyla ilk maçına 1 Şubat 2023'te Strasbourg karşısında alınan 3-0'lık lig galibiyetiyle çıktı ve bir Ligue 1 maçında asist yapan ve gol atan en genç oyuncu olan küçük kardeşinin yerine oyuna sonradan dahil oldu.

Kaynak: Haber Merkezi