NİCOLA ZALEWSKİ KİMDİR?

Nicola Zalewski Diamond Paintings

Nicola Zalewski  23 Ocak 2002 doğumlu, Serie A kulübü Roma'da sol bek veya kanat bek olarak oynayan profesyonel futbolcudur. Polonyalı bir ailenin çocuğu olarak İtalya'da doğup büyüyen Zalewski, millî takım düzeyinde Polonya millî takımında oynamaktadır.

KARİYER HAYATI

N İ C A O L A

AS ROMA

Zalewski.jpg2
Zalewski, Roma formasıyla ilk profesyonel maçına 6 Mayıs 2021'de Manchester United'a karşı oynanan Avrupa Ligi yarı finalinde çıktı. 76. dakikada Pedro'nun yerine oyuna giren Zalewski, yedi dakika sonra kariyerindeki ilk golünü attı. Serie A'daki ilk maçına üç gün sonra, 9 Mayıs'ta Crotone'ye karşı oynanan iç saha maçında çıktı. 29 Aralık'ta Roma sözleşmesinin 2025 yılına kadar uzatıldığını açıkladı.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ 

Ni̇cola Zalewski̇.jpg5
Zalewski İtalya'da doğmuştur ancak ülkenin jus sanguinis vatandaşlık yasası nedeniyle İtalyan vatandaşı değildir.

N İ C A O L A.jpg3

Polonya Futbol Federasyonu başkanı ve eski Roma oyuncusu Zbigniew Boniek tarafından keşfedildikten sonra ilk olarak Polonya milli takımının altyapı seçmelerine seçildi. A takım için ilk maçına 5 Eylül 2021'de San Marino'ya karşı oynanan Dünya Kupası Elemeleri'nde çıktı ve 66. dakikada oyuna girerek 94. dakikada Adam Buksa'ya asist yaptı ve Polonya'yı 7-1 öne geçirdi.

Nicola Zalewski Kimdir Kac Yasinda Hangi Takimda Oynuyor Fm 2024 Profili Now3

Zalewski, 7 Haziran 2024 tarihinde UEFA Euro 2024 için çağrıldı. Üç gün sonra, Polonya adına ilk golünü Türkiye'ye karşı oynanan bir hazırlık maçında attı. 90. dakikada kanattan dripling yaparak iki savunma oyuncusunu geçti ve ceza sahası içinde yaptığı vuruşla skoru 2-1'e getirdi.

ÖZEL HAYATI

Ni̇cola Zalewski̇

Zalewski, Polonyalı bir ailenin çocuğu olarak Tivoli'de doğdu ve Poli'de büyüdü. Jessica adında 1992 doğumlu bir kız kardeşi vardır. Babası Krzysztof Zalewski 24 Eylül 2021 tarihinde kanserden ölmüştür.

Zalewski

GALATASARAY'A MI GELİYOR?

Zalewski3

Yeni Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli kimdir? Yeni Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli kimdir?

TRT Spor'un haberine göre; Galatasaray, Nicola Zalewski transferini bitirmek üzere. Haberde, 4 yıllık sözleşme imzalanmasının beklendiği kaydedildi.

Zalewski.roma.primo.piano.2022.23.1440X864

Muhabir: Buse SARI