Medical Point Gaziantep Hastanesi sponsor olduğu, Türkiye Üroloji Derneği Güneydoğu şubesi tarafından düzenlenen mesane kanseri toplantısı ve yemek etkinliği Gaziantep’te bir otelde gerçekleştirildi.
Türkiye Üroloji Derneği Güneydoğu şubesi tarafından düzenlenen Mesane kanseri toplantısına Gaziantep’ten ve çevre illerden çok sayıda üroloji uzmanı katıldı. Mesane kanseri tedavilerinde son gelişmeler değerlendirildi.
Toplantı açılış konuşması Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin tarafından yapıldı. Medical Point Gaziantep Hastanesi Üroloji Uzmanı ve Türkiye Üroloji Derneği (TÜD) Güneydoğu Anadolu Şube Başkanı Doç. Dr. Mehmet Solakhan, mesane kanseri hakkında kısa bilgilendirme yaptı.
“Sigara, mesane kanserinin oluşumundaki bilinen en büyük risk faktörüdür”
Sigaranın mesane kanserinin oluşumunda büyük risk taşıdığını söyleyen Doç. Dr. Mehmet Solakhan, “Mesane, böbreklerden süzülen idrarı depolayan ve kasılarak idrarın vücut dışına atılmasını sağlayan organımızdır. 50 yaş ve üstü erkekler daha yüksek bir mesane kanseri riski taşır. Sigara, mesane kanserinin oluşumundaki bilinen en büyük risk faktörüdür. Sigara içenlerin içmeyenlere kıyasla 2-6 kat daha fazla mesane kanseri riski altında olduğu yapılan çalışmalarla ortaya konmuştur. Kimi meslek gruplarında kullanılan veya maruz kalınan organik kimyasal ve boyalar gibi maddelerin mesane kanseri riskini arttırabileceği gösterilmiştir. Mesane kanseri en sık, idrarda ağrısız kanama ile kendini gösterir” dedi.
Mesane Kanseri toplantısında, Medical Point Gaziantep Hastanesi hekimleri yaptıkları sunumlarıyla bilgilendirmede bulundular.
“Mesane kanserlerinin tedavisinde yeni bir umut”
Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Barut mesane kanserinde mesane içine verilen ilaç tedavilerindeki son gelişmeleri anlattı. Radyasyon Onkolojisi Uzm. Dr. Ali İhsan Şeran, mesane kanserinde radyoterapi ile ilgili bilgilendirdi. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Alper Sevinç Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde Klinik Araştırmalar Merkezi’nde uygulanan klinik çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptı. Gaziantep’te sadece Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde uygulanan Faz 3 klinik araştırmanın mesane kanserlerinin tedavisinde yeni bir umut olabileceğini belirtti.
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Bilim Dalından Prof. Dr. Sakıp Erturhan metastatik mesane kanserlerinde cerrahi tedavinin önemini anlatan sunumunu gerçekleştirdi. Medical Point Gaziantep Hastanesi Üroloji Doç. Dr. Mehmet Solakhan, toplantının son derece verimli ve yüksek katılımlı bir toplantı olduğunu belirterek, "Mesane kanseri konusunda meslektaşlarımızla bilgi alışverişinin gerçekleştiği eğitici bir toplantı oldu” diye konuştu.
Gaziantep’te Mesane Kanseri toplantısı
Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Alper Sevinç: “Mesane kanserlerinin tedavisinde yeni bir umut”
Bunlar da ilginizi çekebilir