Genç Medyacılar Derneği (GMD) Genel Başkanı Umut Emre Çınar, son zamanlarda eylem ve mitingler düzenleyerek haklarını arayan işçi ve emekçilerin haberlerini yaparak, olup bitenden kamuoyunu haberdar eden basın emekçilerinin de zor günler geçirdiğini söyledi.

Gazeteci Basin Mensubu Aa 1695901

Cep telefonları, siber saldırıların hedefinde mi? İşte cevabı Cep telefonları, siber saldırıların hedefinde mi? İşte cevabı

GMD Genel Başkanı Umut Emre Çınar, yaptığı yazılı açıklama ile basın emekçilerinin aldığı ücretlerle geçinemez duruma geldiğini ifade etti. Başkan Çınar; “Hepimizin malumu, son günlerde üç işçi konfederasyonu ortak bir kararla meydanlara inerek miting yapma ve ekonomik olarak sıkıntılar çeken üyelerinin seslerini duyurup, aldıkları ücretlerde iyileştirme talep ediyor. Tabii bu kamuoyunu ilgilendiren, oldukça önemli bir mesele. Kamuoyu da olup bitenlerden basın yoluyla haberdar oluyor elbette. Peki bu meydanlarda hak arayan, aldıkları ücretle evimi geçindiremiyorum diyen işçinin, emekçinin, emeklinin, asgari ücretlinin, kamu işçisinin, taşeron işçinin sesini duyuran basın emekçilerimiz ayın sonunu getirebiliyor mu? Elbette ki hayır. Çoğu gazete ve Televizyon, çalışanlarının maaşlarında bir iyileştirme yapmadı. Bugün baktığımızda; yangında, depremde, selde, seçimde, eylemde, mitingde, çarşıda, pazarda velhasıl her yerde ve her durumda haber peşinde koşan basın emekçilerimiz maalesef ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiyor. Nasıl ki, sendikalar üyeleri için maaşlarda iyileştirme ve vergide adalet istiyorsa, biz de yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü büyük güç olarak belirtilen basın-medya sektöründe çalışan arkadaşlarımızın maaşlarında ve özlük haklarında iyileştirme talep ediyoruz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi