Kim kimdir?

Grammy adayı Esin Aydıngöz kimdir?

Dünya çapında yoğun ilgi gören “Wednesday” dizisinde yayınlanan “Paint It Black” parçasının düzenlemesini yapan Esin Aydıngöz, 66. Grammy Ödülleri'ne aday gösterilmesinin ardından Aydıngöz hakkında araştırmalar hız kazandı.

Abone Ol

Netflix dizisi Wednesday'de yer alan ve the Rolling Stones bestesi olan "Paint it Black" parçasına yaptığı aranje ile ödüle aday olan Esin Aydıngöz kimdir? Kaç yaşında? Nereli? İşte detaylar...

ESİN AYDINGÖZ KİMDİR?

Esin Aydıngöz, Amerika'da yaşamaktadır ve müzik dünyasındaki etkileyici kariyerine bu ülkede devam etmektedir. Berklee College of Music'in Film Müziği departmanının bölüm başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Genç yaşına rağmen elde ettiği başarılarla müzik dünyasında öne çıkan Aydıngöz, özellikle film müziği alanında uzmanlaşmış bir isim olarak bilinmekte.

KARİYER HAYATI NASIL BAŞLADI?

Grammy adayı Türk müzisyen ve besteci Esin Aydıngöz, 4 yaşındayken dedesinin aldığı klavyeyi çalarak müziğe başladı. Müziğe olan ilgisini fark eden ailesinin yönlendirmesi ile konservatuvar sınavına giren Aydıngöz, örgün öğretimin yanı sıra MSGSÜ İDK yarı zamanlı piyano bölümünde okudu.

13 yaşında beste yapmaya başladı. Saint Joseph Lisesi'ni bitiren Esin Aydıngöz, üniversiteyi ABD'deki müzik okulu Berkeley College'da okudu. Film müziği besteciliği bölümünü anadal, müzikal tiyatro besteciliği bölümünü ise yan dal olarak bitirdi.