Vatandaşların arama motorlarında merak edip araştırdıkları gri liste nedir ne anlama geliyor? Türkiye gri listeden çıktı mı? Türkiye'nin gri listeye neden girdiği ve ne zaman girdiği merak edilirken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek X hesabından müjdeli haberi verdi. Gri listeden çıkılırsa ne olur? Gri liste Türkiye açıklamalar, son durum ve daha fazla bilginin cevabı haberimizde…

GRİ LİSTE NEDİR?

Mülkiye başmüfettişi nedir, görevleri neler? Mülkiye başmüfettişi nedir, görevleri neler?

Gri liste, Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Mali Çalışma Grubu (FATF) tarafından oluşturulan ve kara para aklama ile terörizmin finansmanı konusunda eksiklikleri bulunan ülkelerin yakın gözetim altında tutulduğu bir listeyi kapsar. Türkiye, kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede yeterli çabayı göstermediği gerekçesiyle gri listeye alındı.

TÜRKİYE GRİ LİSTEYE NEDEN GİRDİ?

Türkiye, Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) son yıllarda belirlediği 40 uyumluluk kriterinden 39'unu yerine getirdi. Ancak FATF, özellikle kripto paraların terörizmin finansmanında kullanılma riskine karşı etkin önlemler alınmasını isteyerek Türkiye'yi "izleme" listesine aldı. MASAK yetkililerinin verdiği bilgilere göre, bu ay itibari ile yaklaşık 60 kripto varlık hizmet sağlayıcısı MASAK'ın radarında yer alıyor.

Kaynak: Haber Merkezi