Ankara Haberleri

Hacı Bektaş-ı Veli Ölümünün 753. Yılında Anıldı

Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma etkinlikleri, çevre illerden gelen halkın yanı sıra yerel halkın da yoğun katılımıyla gerçekleşti ve çeşitli kültürel etkinliklerle zenginleştirildi. Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma törenlerinde CHP Liderleri ve Belediye Başkanları bir araya geldi.

Abone Ol

Nevşehir Hacıbektaş’ta bu yıl 61. Ulusal ve 35.Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma törenleri düzenlendi. Yoğun katılımın gerçekleştiği etkinliğe CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Önceki Dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP ilçe başkanları katıldı. Anma etkinliklerine başkan yardımcısı Sibel Emre’yle birlikte katılan Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve partililerle bir araya geldi.

“Hep birlikte bunu başaracağımıza ant içiyorum”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptığı konuşmada “Daha Avrupa’da Rönesans ve reform ortaya çıkmamışken, hiçbir milleti ve insanı ayıplamayınız diyen, 72 millete bir nazarla bak diyen, dili dini rengi ne olursa olsun iyiler iyidir diyen, dünyada kadının adı yokken bizim nazarımızda kadın erkek farkı yok diyen ve bunu tüm insanlığa öğütleyen hünkârın huzurundayız.” dedi. Cemevlerinin statüsüyle ilgili de konuşan Özel, “Cemevleri aleviler için ibadethanedir bizler için de ibadethanedir. Bu yasal hak tanına bu anayasal hak kabul edilene kadar sizin mücadeleniz benim mücadelemdir” dedi. Özel “Bu partinin ilk Genel Başkanı Atatürk ve tüm geçmiş genel başkanlarına vefamızı göstermenin en önemli yolu, onların partisini iktidar yapmaktır. Hep birlikte bunu başaracağımıza ant içiyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

“Hacı Bektaş-ı Veli’nin yolu yolumuzdur”

Türkiye Belediyeler Birliği’nin katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Hacı Bektaş-ı Veli öğretisi ve tavrıyla sonsuzluğu yakalayan en önemli değerlerimizdendir. Zamandan ve mekândan bağımsız tüm insanlığı kapsayıcılığı ile çok önemli bir birliği önce çıkarır. Hacı Bektaş-ı Veli insan merkezli dünya görüşüyle sevgi barış ve hakikat eliyle evrensele uzanan engin bir denizdir. Kaynağını Anadolu toprağından alan bu deniz merhamet hoşgörü ve insan sevgisinden beslenen pınarıyla, insanlığa hayat vermeye devam ediyor. Hacı Bektaş-ı Veli’nin yolu yolumuzdur. Bu yol bize bir olmayı diri olmayı emreder. 86 milyon yurttaşımızın hiçbirini dışarıda bırakmamayı emreder. Bizi ancak insana hizmet kemale erdirir” şeklinde konuştu.

Barış ve hoşgörü mesajları

Hacı Bektaş-ı Veli’nin 753. Ölüm yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere yerel halkın yanı sıra çevre illerden de yoğun katılım oldu. Anadolu’daki hoşgörü, barış ve insan sevgisi anlayışını vurgulayan konuşmalarla açılışı yapılan etkinlikler, semah gösterisi, sergi, panel ve konserlerle devam etti.

Sergi, panel, konser ve sinema etkinlikleri

61. Ulusal 35. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri 16-17-18 Ağustos 2024 tarihlerinde Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde gerçekleşti. Anma törenleri kapsamında bu yıl sergi, panel, konser, söyleşi ve film gösterimlerinden oluşan çok sayıda etkinlik halkla buluştu.