Dünya

Haiti nerede, hangi ülkede?

Son dönemde sık sık gündeme gelen Haiti hakkında vatandaşlar araştırma yapıyor. Peki, dünya haritasında Haiti nereye bağlı? İşte, Haiti'nin coğrafi konumu...

Abone Ol

Haiti Nerede?

Haiti Cumhuriyeti, Karayip Denizi’nde yer alan ve “Hispaniola” olarak adlandırılan adanın üçte birini kaplayan bir ada ülkesidir. Adayı Dominik Cumhuriyeti ile paylaşmaktadır.

Haiti Hangi Kıtada Yer Almaktadır?

Haiti, Kuzey Amerika kıtasında yer almaktadır. Küba ve Jamaika’nın doğusunda, Bahamalar ile Turks ve Caicos Adaları'nın güneyinde bulunmaktadır.

Haiti Başkenti Neresi?

Haiti’nin başkenti Port-au-Prince şehridir. “Presin Limanı” anlamına gelen bu şehir ülkenin en kalabalık şehridir. Ülke Central Haiti, Northern Haiti ve Southern Haiti olmak üzere 3 farklı bölgeden oluşmaktadır.

Haiti Bayrağının Anlamı Ne?

Ülkede milli bayrak ve resmi bayrak olmak üzere iki bayrak çeşidi kullanılmaktadır. Milli bayrak yatay şeritteki kırmızı ve mavi renklerden oluşmaktadır. Resmi bayrak ise bu yatay şeritlere ilaveten ülke armasına sahiptir. Bayrak, Fransa’ya karşılık verilen bağımsızlık savaşında Fransız bayrağından esinlenerek oluşturulmuştur. Ülkenin armasında palmiye ağacı, top mermisi, davul, tüfek, kırık zincirler ve çapa yer almaktadır. Armanın üzerinde ülkenin ulusal sloganı olan “Birlikten Güç Doğar” ibaresi yer almaktadır.

Haiti Nüfusu Nedir?

Haiti’nin 2023 itibariyle nüfusu 11 milyon 835 bindir. Nüfusun çoğunluğu başkent Port-au-Prince şehrinde toplanmıştır. Nüfus yoğunluğuna göre dünya ülkeleri sıralamasında 82. basamakta yer almaktadır.

Haiti Para Birimi Ne?

Haiti gourdeusu ülkede kullanılan resmi para birimidir. 1 Haiti gourdeusu 0,19 Türk lirasına karşılık gelmektedir.

Haiti Türkiye Saat Farkı

Haiti, Türkiye arasında 7 saatlik bir fark bulunmaktadır.