Gündem

Halil Ergün evli mi, çocuğu var mı?

Halil Ergün'ün hayatı merak ediliyor. Peki, Halil Ergün kimdir? Halil Ergün kaç yaşında, nereli? Halil Ergün evli mi, çocuğu var mı?

Abone Ol

Bir zamanların efsane dizisi Yaprak Dökümü'nde canlandırdığı ''Ali Rıza'' karakteriyle hafızalara kazınan Halil Ergün gündem oldu. Yurttaşlar arama motorlarında, '' Halil Ergün kimdir? Halil Ergün kaç yaşında, nereli? Halil Ergün evli mi? Halil Ergün'ün eski eşi kimdir? Halil Ergün'ün çocuğu var mı? Halil Ergün hangi yapımlarda rol aldı'' sorularını aratıyor. Peki, Halil Ergün kimdir? Halil Ergün kaç yaşında, nereli? Halil Ergün evli mi? Halil Ergün'ün eski eşi kimdir? Halil Ergün'ün çocuğu var mı? Halil Ergün hangi yapımlarda rol aldı? İşte detaylar...

HALİL ERGÜN KİMDİR?

Hailil Egün, 8 Eylül 1946 tarihinde Bursa'nın İznik ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu İznik'te okudu. İstanbul Haydarpaşa Lisesi ve Bursa Atatürk Lisesinde okuduktan sonra Pertevniyal Lisesi'nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde okudu.

Halk Oyuncuları'nda Teneke adlı oyunla profesyonel oldu. Vasıf Öngören, Mustafa Alabora ve Erdoğan Akduman ile Ankara Birlik Tiyatrosu'nu kurdu. Son olarak, 2006-2010 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan Yaprak Dökümü adlı dizide Emekli Kaymakam "Ali Rıza Tekin" karakterini canlandırmıştır.