ÖİB'nin Resmi Gazete'de yayımlanan duyurusuna göre, Alanya, Manavgat, Didim, Kuşadası, Battalgazi, Kırşehir merkez, Arifiye ve Çiftlikköy gibi çeşitli ilçelerde yer alan bu taşınmazlar, yatırımcılara satış yöntemiyle sunulacak.

Resmi Gazetee

Antalya'nın Alanya ilçesinde 3, Manavgat ilçesinde 1, Aydın'ın Didim ilçesinde 2, Kuşadası ilçesinde 1, Malatya'nın Battalgazi, Kırşehir'in merkez, Sakarya'nın Arifiye ve Yalova'nın Çiftlikköy ilçelerinde birer olmak üzere toplam 11 taşınmaz, önemli yatırım fırsatları olarak dikkat çekiyor.

Potansiyel yatırımcılar, taşınmazlar için teklif verme süreleri hakkında detaylı bilgileri duyuruda bulabilirler. Antalya'daki taşınmazlar için son teklif verme tarihi 30 Temmuz olarak belirlenirken, Didim ve Malatya'daki taşınmazlar için bu tarih 31 Temmuz olarak açıklandı. Diğer taşınmazlar için ise teklif verme süresi 1 Ağustos'a kadar devam edecek.

resmi gazete-3

Mülkiye başmüfettişi nedir, görevleri neler? Mülkiye başmüfettişi nedir, görevleri neler?

İhaleler, potansiyel yatırımcıların kapalı zarfla teklif sunmaları ve görüşmeler yapmak suretiyle "pazarlık" usulüyle gerçekleştirilecek. Her bir taşınmaz için ayrı ihale şartnamesi alınması ve belgelerin belirtilen adrese teslim edilmesi gerekmektedir.

ÖİB'nin bu özelleştirme adımları, ekonomik faaliyetlerin canlanması ve yatırımların artırılması yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Ali Baran Fayık