Gündem

Hilafet bayrağı nedir?

Galata Köprüsü'nde yaşanan hilafet bayrağı tartışması sonrası arama motorlarında ''hilafet bayrağı nedir?'' sorusu aratılmaya başlandı. Peki nedir hilafet bayrağı ? İşte detaylar...

Abone Ol

Hilafet bayrağının ne olduğu, ne anlama geldiği vatandaşlar tarafından araştırılıyor.Peki nedir hilafet bayrağı ? İşte detaylar...

HİLAFET BAYRAĞI NEDİR?

İslam ülkelerinde hilafet sancağı olarak kullanılan siyah tevhid bayrağı, Osmanlı Devleti'nde yeşil zemin üzerinde kullanılır. Siyah renk üzerinde işlenen ya da basılan beyaz Arapça yazısı ile bütündür. Genellikle püsküllerle çevrelenir ve bu püsküllerin rengi de altın sarısı olarak belirlenir.

Hilafet bayrağı, İslam tarihindeki halifelik dönemlerini temsil eder ve İslam devletinin birliğini, adaleti, eşitliği ve İslam'ın egemenliklerini simgeler.

Hilafet Nedir?

Kelime anlamı "birinin yerine geçmek, bir kimseden sonra gelip onun yerini almak (halef olmak), birine vekalet etmek, temsil etmek" olan hilafet, terim olarak Hz. Peygamber'den sonra onun siyasi-idari görevlerini üstlenen devlet başkanlığı kurumunu ifade eder. İslam kültüründe meşru devlet başkanına halife veya imam denilmektedir. 

Hilafet nedir, ne anlama gelir? Hilafet TDK anlamı nedir? Hilafet nedir, ne anlama gelir? Hilafet TDK anlamı nedir?