TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa'nın 3. maddesiyle ilgili yaptığı açıklamalarda tartışmaların çarpıtıldığını belirtti. Kurtulmuş’un açıklamalarına eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten sert bir yanıt geldi. Çelik, TBMM’nin bu dönem etkisiz olduğunu savunarak Kurtulmuş’u eleştirdi.

Numan Kurtulmus

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa’nın 3. maddesi ile ilgili tartışmaların çarpıtıldığını belirterek, “Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışma söz konusu değil. 3. maddeyle ilgili tartışma varmış gibi göstermek en hafif tabiriyle haksızlıktır, bir algı operasyonudur” dedi. Bu açıklamalar, siyasette tartışmaları alevlendirdi.

Hüseyin Çelik’in Tepkisi

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kurtulmuş’un bu ifadelerine sert bir tepki gösterdi. Çelik, “TBMM, hiç bir dönem bu kadar etkisiz ve yetkisiz olmamıştı” diyerek Kurtulmuş’un geçmişteki eleştirilerini hatırlattı. Kurtulmuş’un, Has Parti başkanı olduğu dönemde AK Parti’ye yönelik eleştirileri sıklıkla dile getirdiğini belirten Çelik, “Arkadaşlarını satarak AK Parti’ye yamanmış ve bugün Meclis Başkanı!” ifadelerini kullandı.

Huseyincelik

Bakan Tunç: Temel kanunlarımızın tamamını son yıllarda yeniledik Bakan Tunç: Temel kanunlarımızın tamamını son yıllarda yeniledik

Tartışmaların Derinleşmesi

Bu gelişmeler, TBMM’deki siyasi atmosferi daha da gerginleştirdi. Kurtulmuş’un açıklamalarının ardından Çelik’in eleştirileri, Meclis Başkanı’nın tutumuna yönelik yeni sorgulamalara yol açtı. Siyasi arenada, Anayasa tartışmaları ve Kurtulmuş’un rolü önümüzdeki günlerde de tartışılmaya devam edecek.

Kaynak: Haber Merkezi