İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen trafik denetimlerinin sonuçlarını açıkladı. Bakan Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin yürüttüğü denetimlerde toplam 447 bin 672 araç ve sürücüye çeşitli nedenlerle ceza uygulandığını belirtti. Hız ihlali, eksik muayene, emniyet kemeri kullanmama gibi birçok trafik kuralı ihlali tespit edilirken, yeni nesil hız tespit sistemlerinin devreye alındığı duyuruldu.

Ankara'da kanlı kavga Ankara'da kanlı kavga

Bu denetimler sırasında 1 milyon 971 bin 985 araç kontrol edildi ve ışıklı ya da sesli uyarı cihazlarını mevzuata aykırı olarak kullanan 275 sürücüye ceza kesildi. Ayrıca, hız ihlali nedeniyle 134 bin 588, periyodik muayenesi yapılmamış 26 bin 165, emniyet kemeri takmayan 17 bin 772, sürücü belgesiz araç kullanan 16 bin 102 ve zorunlu Mali sorumluluk sigortası bulunmayan 9 bin 710 araç ve sürücüye işlem yapıldı.

Trafik Kontrol T-1

Yerlikaya, 2024 yılının ilk 7 ayında ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarının %35'inin yasal veya uygun olmayan hızlarda araç kullanımı nedeniyle meydana geldiğini vurgulayarak, aşırı hız ile etkin bir mücadele yürütüldüğünü belirtti. Ülke genelinde şehir içi ve otoyollarda ortalama hız tespit sistemlerinin yanı sıra, yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen yeni nesil mobil radar araçlarının kullanıldığı aktarıldı. Bakan Yerlikaya, trafik kurallarına uyulması, aşırı hızdan kaçınılması ve emniyet kemeri takılmasının önemine dikkat çekti.

Kaynak: Haber Merkezi