İstanbul, organize suç örgütlerinin en karanlık yüzlerinden biriyle daha yüzleşti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından açıklanan “KUYU-20” operasyonu, şehirdeki iki büyük suç örgütünü hedef aldı. Kani Derici ve Ferit Bilmez'in liderlik ettiği bu örgütler, İstanbul'da geniş bir operasyonel ağ kurmuştu. Gerçekleştirilen operasyonda, örgütlerin elebaşları dahil toplam 11 kişi yakalanarak adalete teslim edildi. Bu operasyon, organize suçlarla mücadelede atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Tutuklama-3

İstanbul’da düzenlenen “KUYU-20” operasyonu, suç örgütlerinin kara günlerini yaşamasına neden oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıkladığı operasyon, Kani Derici ve Ferit Bilmez’in elebaşılığını yaptığı iki ayrı organize suç örgütünü hedef aldı. Operasyon, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

Deprem soruşturmasında tutuklama sayısı artıyor

Operasyon sonucunda, 11 şüpheli yakalanarak tutuklandı. Şüpheliler, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürmeye teşebbüs, tehdit, 6136 Sayılı Kanuna muhalefet ve mala zarar verme suçlarından dolayı adli mercilere teslim edildi. Ayrıca, operasyon sırasında 15 adet ruhsatsız tabanca ve çok miktarda döviz ile Türk Lirası ele geçirildi.

tutuklama-gorsel

İçişleri Bakanı Yerlikaya, suç örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirterek, "Organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun, organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız" dedi. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyona katılan jandarma ekiplerine teşekkür eden Bakan Yerlikaya, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.

tutuklama

Kaynak: Haber Merkezi